Historisch Museum actief in hier en nu

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Historisch Museum Ede heeft in het nieuwe jaar diverse activiteiten. Zo is er een tweetal rondleidingen en een workshop voor kinderen. Dinsdagmiddag 3 januari kunnen liefhebbers een rondleiding bijwonen van de tentoonstelling 'De postbode vertelt door', die is verlengd tot 12 februari.

Bij deze rondleiding krijgen bezoekers een film te zien met verhalen van ex-postbodes en daarna worden zij rondgeleid langs de bezienswaardigheden. De rondleiding begint om 14.00 uur.

Woensdagmiddag 4 januari kunnen kinderen (6 tot en met 12 jaar jaar) vanaf 14.00 uur zelf postkunst maken. Met stift, verf, wasco, glitters, (letter) stempels en nog veel meer attributen mogen ze onder begeleiding een mooie postzegel ontwerpen, die op een grote envelop komt. De bedoeling is dat kunstwerkjes ontstaan, die fijn zijn om per post te ontvangen.

Donderdagmiddag 5 januari is er om 14.00 uur u een rondleiding langs de vaste opstelling van het museum waar aandacht wordt besteed aan de geschiedenis van Ede. Bezoekers betalen de normale entreeprijs en krijgen de rondleiding er gratis bij. Voor de kinderworkshop geldt inclusief entree: 5 euro per kind. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen.

Het Historisch Museum Ede is te bereiken via telefoonnummer 0318-619554 of e-mail: info@historischmusemede.nl. Informatie kan worden gevonden op de website: www.historischmuseumede.nl . De openingstijden van het museum zijn dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17 uur en zondag van 13.30 tot 16 uur. Op maandag is het museum de hele dag gesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie