'Bezuinigingen huisartsenzorg' bij Occupy

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Occupy Ede is verontrust over de recente ontwikkelingen rond de bezuinigingen op huisartsenzorg en houdt daarom woensdag 21 december om 20.15 uur een lezing over de gevolgen hiervan.

De lezing wordt gegeven door dokter Meekes, huisarts in Ede. Aansluitend is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het aangaan van een debat. Woordvoerders van zorgverzekeraars zijn ook uitgenodigd. De lezing vindt plaats bij Occupy Ede, kruising Grotestraat/Molenstraat, in de verwarmde collegetent. Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen is welkom.

,,Minister Schippers heeft aangekondigd fors te willen bezuinigen op de huisartsenzorg. Huisartsen overal in Nederland maken zich grote zorgen over de op marktwerking en concurrentie gebaseerde voorstellen, die in ernstige mate afbreuk gaan doen aan de handelingen die een huisarts kan verrichten, de continuïteit van de aangeboden zorg en de persoonlijke relatie die kan worden opgebouwd met patiënten. Dat is niet alleen de bijl in de wortels van de huisartsgeneeskunde, maar dit gaat de kosten - voor zowel patiënten als zorgverzekeraars - tot ongekende hoogten opjagen. Voor kleine ingrepen die nu door de huisartsen kunnen worden uitgevoerd, zullen patiënten straks naar het ziekenhuis worden verwezen, waar diezelfde kleine ingreep zes keer zo duur is. De plannen om het eigen risico op te hogen naar mogelijk 750 euro en om een eigen bijdrage voor ieder huisartsenconsult te vragen, gaan de eerstelijnszorg voor met name mensen met lage inkomens onbereikbaar maken. Is rijkeluiszorg ons toekomstperspectief?'', aldus een organisator van Occupy.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie