Skeelerronde Otterlo op 14 juli 2012.

17 december 2011 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - De traditionele skeelerronde in Otterlo om de KPN Inline Cup zal op zaterdag 14 juli 2012 gehouden worden. Deze datum werd in goed overleg met de KNSB gekozen omdat de EK Inline Skaten eind juli zullen plaatsvinden. En omdat Otterlo bekend staat voor het binnenhalen van veel toppers is de datum dus naar voren geschoven.

Wel zal het skeelercomité er ietwat afgeroomd uit zien. Evert van Voorthuizen, vanaf het begin betrokken bij de Skeelerronde, is definitief gestopt. Fred Bruil zal vanaf de zijkant nog enige activiteiten verrichten. Rob Hummelen daarentegen heeft aangegeven de kar nog een keer te willen trekken. ,,Ik ben van mening dat de 'mooiste en meest bezochte' skeelerwedstrijd van Nederland niet verloren mag gaan voor de Gemeente Ede. Schaatsen en skeeleren zit bij mij in het bloed. Dan mag de wedstrijd in Otterlo niet ontbreken.'' Hummelen heeft zijn activiteiten bij de voetbalclub al op een lager pitje gezet.

De wedstrijden om de befaamde "Gouden Luctra Skeeler" zal weer de grote trekpleister gaan worden. De nodige schaatstoppers zullen hiervoor gecontracteerd worden. De eerste contacten zijn al gelegd. Ook de jeugd van de Erica School uit Otterlo zal weer centraal staan door middel van clinics.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie