DTS Ede met een kater de winterstop in

17 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,We gaan nu toch wel met een kater de winterstop in'', stelde Eric Speelziek. ,,De 2-1 nederlaag tegen DOS'37 was onnodig. Zeker ook omdat wij helemaal niet slecht speelden.''

Wellicht dat het anders was gelopen als Mike Peters al niet in de eerste minuut een mooie kans had benut. Nu was DTS wel meer in belbezit, maar moest na een minuut of twintig de 1-0 toestaan. Een vrije trap werd door Marco Stegeman binnen gekopt.

Nog geen vijf minuten later viel ook de 2-0. Na laks omschakelen bij een vrije trap was het Roy Bouck die vanaf een dikke veertig meter scoorde. ,,Een wereldgoal'', vond Speelziek. ,,Ik reken het doelman Özkan Yilmaz zeker niet aan. Die staat altijd iets voor zijn doel. Dat bespaart ons ook vaak doelpunten.''

De voorsprong gaf de ploeg uit Vriezenveen vleugels. Met veel strijd en passie werd DTS bestreden. Dat kreeg via Mo Ajiach en Raoul Berends na rust wel mogelijkheden op de 2-1. Die viel een minuut of twintig voor tijd via Dave Magee, na voorbereidend werk van Remco Speelziek en Berends.

Ali Alkan was nog dicht bij de 2-2. Maar het bleef 2-1. Met een punt uit de laatste drie duels, gaat de eerste periodekampioen als nummer vier de winterstop in. ,,Die periode hebben we. Met het gelijke spel tegen SDVB was ik ook tevreden. Maar de nederlagen tegen WVF en nu DOS'37 zijn zuur'', eindigde Eric Speelziek.

Doelman Özkan Yilmaz, hier op archief foto, had geen antwoord op de twee doelpunten van DOS'37.