DVO Bennekom overklast door onstuitbaar PKC

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De korfballers van DVO zijn zaterdag hardhandig van hun troon gestoten door uitstekend aanvallend werk van PKC. Met 27-37 bewezen de Papendrechtse bezoekers het klasseverschil tussen de titelkandidaat en de koploper.

door Rianne van Vuren

De Bennekomse korfballers startten gretig, ze realiseerden zich dat de Papendrechters die week ervoor er 35 hadden gescoord en in een positieve flow zaten. Bijblijven was de missie.

Dat lukte niet lang; tot 4-4 gingen de ploegen gelijk op, waarna PKC een doelpuntencircus opende. Aan DVO's zijde werden soms grove verdedigende fouten gemaakt, maar tegen bezoekende dames als Suzanne Struik was geen kruid gewassen. Jessica Lokhorst kreeg de ene na de andere treffer van Struik om haar oren. ,,De moed zonk me toen wel even in de schoenen,'' vertelde ze achteraf. De ruststand was tekenend: 14-23.

Na rust was de mentale optater die de DVO'ers kregen even duidelijk in het spel te merken: de passing was soms slecht en de schoten mistten overtuiging. PKC pikte de ballen er verdedigend moeiteloos tussenuit en gooide ze aan de andere kant met schijnbaar even weinig moeite door de korf, vaak vergezeld met een paar handige trucs.

Tot 15-30, toen raakte de 'schwung' er bij de bezoekende ploeg een beetje uit en herpakte de equipe van Jacko Vermeer zich. Hester Heitink betrad het veld voor Amy Mooij, en het Bennekomse spel begon langzaam aan weer te draaien. DVO deed het met 27 treffers nog niet eens heel slecht, PKC bewees zich een klasse apart waarin de Bennekommers enkel hun meerdere konden erkennen.

Lokhorst kon de wedstrijd moeilijk vatten: ,,Het is echt niet leuk om op zo'n manier te verliezen, maar uiteindelijk hebben we het zelf nog niet eens zo slecht gedaan.'' De 18-jarige probeerde de positieve punten uit de nederlaag te pakken: ,,We moeten leren van de punten die vandaag aan het licht kwamen en onze volgende tegenstander keihard aanpakken.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie