Feest in Velder met Roemeens koor 'Jawell'

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Wijkcentrum de Velder aan de Munikkenhof 17 hield zaterdag een feest. Het 25-jarig jubileum was vijf jaar geleden in het water gevallen vanwege ziekte, maar bij het dertigjarig jubileum werd er groots uitgepakt.

Om 11.00 uur werd het bestuur en de vrijwilligers met partners welkom geheten door de voorzitter van de stichting; Lauwrens Edel, die de diepte- maar vooral de hoogtepunten van de Velder aanhaalde. ,,Vooral het laatste jaar is onnoemelijk veel werk verzet en is de Velder weer op de kaart van Ede gezet. Heel veel cursussen worden gegeven vanuit de Velder, samen met Welstede en niet te vergeten de Volksuniversiteit Wageningen, die dit jaar een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met het wijkcentrum. Ook de samenwerking met Vilente en de Steinwijk kreeg de aandacht. Natuurlijk werden de talrijke vrijwilligers niet vergeten, want zonder de vrijwilligers heeft het wijkcentrum geen bestaansrecht'', aldus Edel.

Na dit openingswoord was het woord aan de 'Special Band'. Deze band wordt gevormd door 4 meiden van 10 tot 11 jaar, Puck-Amber-Liselotte en Alissa, die met hun heldere stemmen kerstliedjes en nummers van het junior songfestival de Velder uit het dak lieten gaan. De kerstman mocht niet ontbreken en hij gaf alle vrijwilligers een attentie voor hun inzet het afgelopen jaar.

Na een lunch van sandwiches en overheerlijke zelfgemaakte groentensoep volgde een optreden van het Roemeense jongerenkoor 'Jawell'. Zij zijn tijdens kerstconcerten te horen en te zien van 15 tot 30 december in tal van plaatsen in Nederland. Ze komen speciaal naar Nederland om kerstliederen te zingen en zamelen geld in voor projecten in hun regio. Tevens krijgen deze jongeren tijdens hun bezoek medische verzorging, zoals een bezoek aan de tandarts, de kapper en wat nieuwe kleding. Hun begeleiding verkoopt tevens in Roemenië, op het platteland vervaardigde spullen, zoals blokfluitjes, bezems.

,,Hun enthousiaste uitstraling tijdens het zingen wist menig aanwezige te ontroeren. Er werden grif goederen verkocht en in de 'pot' bij de uitgang werd fiks gedoneerd. Vooral na het zien en uitleg van de slide show van foto's over de omgeving in Roemenië (er is nog gigantische armoede) van de jonge zangers en zangeressen. De Velder was in optima forma kerststemming.'' Voor het bijwonen van een kerstconcert van deze Roemeense jongeren kunnen gegadigden kijken op www.jawell.org/kerst. Zij zijn op 23 december in Veenendaal.

Na de sluiting van deze feestelijke bijeenkomst waren de nog aanwezigen getuige van de blije gezichten bij de Roemeense jeugd, die spontaan begonnen met vrolijke Roemeense volksliederen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie