Hans Peter Minderhoud vijfde in Frankfurt

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - In Londen werd dressuurgeschiedenis geschreven door Laura Bechtolsheimer. Zij wist als eerste Brit een wereldbeker kwalificatiewedstrijd voor dressuurruiters te winnen. In Frankfurt werd wederom geschiedenis geschreven, want voor het eerst won hier een Italiaanse amazone, Valentina Truppa, in de West-Europese league een kwalificatiewedstrijd. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) eindigde met I.P.S. Tango als vijfde, terwijl debutant in de wereldbeker serie Patrick van der Meer (Naaldwijk) met Uzzo twaalfde werd.

De Duitse Isabell Werth, die de Grand Prix op zaterdag met Don Johnson zeer overtuigend wist te winnen met bijna twee procent voorsprong op haar landgenote Monica Theodorescu met Whisper, werd in de Kür geconfronteerd met een stakend paard. Tot driemaal toe werd de piaffe ingezet, maar het paard staakte zijn medewerking. Daarnaast maakte Don Johnson nog een paar behoorlijke bokkensprongen in de uitgestrekte galop, waardoor Werth uiteindelijk als zesde eindigde. Theodorescu eindigde met Whisper als tweede, voor de Duitse Dorothee Schneider met Diva Royal. "Ik heb de Kür van Valentina Truppa gezien en ik vond haar echt de verdiende winnares. Vooral in de piaffe en de passage wist zij indruk te maken, maar eigenlijk was haar hele Kür erg mooi om naar te kijken", vertelde Hans Peter Minderhoud.

Hans Peter was over zijn eigen optreden in Frankfurt iets minder goed te spreken. "In de Grand Prix op zaterdag ging het eerste gedeelte echt goed en zat ik op een score rond de 77%. Tango trok er aan, bleek super in vorm en toonde zich met heel veel uitstraling. Toen kwamen de eners en daarin maakten we een foutje. Daarna maakten we ook nog eens in de changementen om de twee en tenslotte ging de zigzag ook nog eens minder goed. Daardoor zakten we behoorlijk. In de Kür bleek het in de hal werkelijk bloedheet te zijn en misschien mede daardoor trok Tango er iets minder aan dan in de Grand Prix. In de uitgestrekte galop sprong Tango ook nog achter even om. Ik ben dus niet echt tevreden", aldus Minderhoud.

Naast Minderhoud was ook Patrick van der Meer met de jonge en zeer getalenteerde Uzzo naar Frankfurt gekomen om te debuteren op dit niveau. "Ik had in de Grand Prix iets minder afwachtend moeten rijden. Nu hadden we misschien gedurende de gehele proef ook nog eens iets weinig impuls. Daarbij reed ik verdorie ook een fout in de proef. In de Kür was ik misschien net iets te gebrand om in mijn eerste wereldbeker wedstrijd te laten zien wat we echt in huis hebben. Daardoor bleef Uzzo wellicht iets kort in de hals. Aan de andere kant was deze wedstrijd vooral bedoeld om ervaring op te doen en mijn paard en ik hebben hier veel geleerd", aldus Van der Meer.

Uitslag Reem Acra FEI World Cup dressuur Kür (zo):

1) Valentina Truppa (Ita) - Emero del Castegno (Rohdiamant x Weltmeyer) - 79.950%

2) Monica Theodorescu (Dui) - Whisper (Welt Hit I x Weltstar) - 78.200%

3) Dorothee Schneider (Dui) - Diva Royal (Don Frederico x Warkant) - 77.025%

4) Patrik Kittel (Zwe) - Toy Story (Come Back II x Concorde) - 76.375%

5) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - IPS Tango (Jazz x Contango) - 75.825%

12) Patrick van der Meer (Naaldwijk) - Uzzo (Lancet x Indoctro) - 69.925%

Tussenstand World Cup:

1) Patrik Kittel (Zwe) - 54

2) Valentina Truppa (Ita) - 53

3) Tinne Vilhelmsson-Silfvén (Zwe) - 52

4) Hans Peter Minderhoud - 44

12) Christa Laarakkers (Winschoten) - 22

14) Aat van Essen (Heerde) - 21

18) Jenny Schreven (Weert) - 20

Uitslag Reem Acre FEI World Cup dressuur Grand Prix (za):

1) Isabell Werth (Dui) - Don Johnson (Don Frederico x Warkant) - 75.085%

2) Monica Theodorescu - Whisper - 73.362%

3) Dorothee Schneider - Diva Royal - 72.851%

4) Valentina Truppa - Emero del Castegno -72.660%

6) Hans Peter Minderhoud - IPS Tango - 71.830%

12) Patrick van der Meer - Uzzo - 68.191%

Bron: KNHS

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie