‘Van remblokjes tot noem maar op’ bij Brezan

21 december 2011 om 00:00 Ondernemend

Door de verhuizing krijgt het Edese verkooppunt van Brezan de beschikking over een ruimer assortiment aan automaterialen, gereedschappen, accessoires en banden. Persoonlijke service, snelle levering van goederen en een uitgebreid dienstenpakket zijn kenmerkend voor het verkooppunt.

Nieuw onderkomen voor Brezan Automaterialen EDE - Rembert Kroon, de Edese franchisenemer van Brezan automaterialen, is vorige week donderdag vanuit de Parkweg gestart in een fonkelnieuw pand aan de Hoorn 29 in Ede.

Het vertrouwde verkoopteam onder leiding van Rembert Kroon staat nu aan De Hoorn 29 voor de klanten klaar. Tot de opening is er hard gewerkt om alles in het nieuwe onderkomen voor elkaar te krijgen. Tijd voor een officiële opening is er nu nog niet. ,,Eerst moeten we ons hier even settelen en de puntjes op de i zetten.”

Brezan, dat al sinds 1928 bestaat, doet alles op het gebied van automaterialen. Hoofdzakelijk levert Brezan aan bedrijven. ,,Maar de particulier kan ook bij ons terecht.” Kroon startte in 2004 bij Brezan op de Parkweg. ,,Toen was men al aan het kijken naar een andere locatie.” Vanaf zijn 14e jaar is Rembert Kroon werkzaam in de autobranche. ,,Als automonteur ben ik begonnen bij autobedrijf Van de Weerd in Bennekom. Uiteindelijk werd ik chef werkplaats. In 2001 ben ik bij Brezan in Rhenen als commercieel medewerker begonnen.”

Toen de franchisenemer in Rhenen er in 2004 mee stopte, kon Kroon de vestiging van Brezan Automaterialen in Ede overnemen. ,,Dat leek mij wel wat. Ik ben franchisenemer van de regio Ede. We hebben alles op het gebied van auto’s. Van remblokjes tot radiosetjes of navigatiesystemen, noem maar op. Wie vandaag iets bij ons bestelt, krijgt dat binnen twee uur geleverd. Als ik iets niet zelf heb liggen, moet dat kunnen met de gangbare dingen. De concurrentie is hevig. Als ik het niet doe, doet een ander het.”

De aan De Hoorn gevestigde zaak van Brezan heeft er natuurlijk ook voordeel van dat het hoofdkantoor van Brezan aan de Darwinstraat in Ede staat. ,,Daar is een groot magazijn. Omdat wij in Ede zitten, kunnen wij daar gemakkelijker iets ophalen.” In de nieuwe zaak heeft Rembert Kroon tweehonderd vierkante meter meer ruimte. ,,We hebben veel meer voorraad, ja. In de nieuwe vestiging zitten we meer tussen de autobedrijven. Dan kun je nog sneller leveren. Het maakt niet uit wat voor merk. We leveren aan iedereen.”

Het meest levert Brezan artikelen, die aan slijtage onderhevig zijn. ,,Dan moet je denken aan remblokjes, remschijven, stuurdelen en distributieriemen. En aan spanrollen en geleide rollen voor distributieriemen. De nieuwe ruimte biedt meer mogelijkheden. Omdat we er net zitten, is het nog wel een beetje onwennig.”

Open: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Foto:

Rembert Kroon (links) en Ramon Jansen (rechts) zien een mooie toekomst tegemoet aan De Hoorn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie