Ziekenhuis expert bij heup en hernia

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de behandeling van patiënten die een totale heupoperatie of een operatie bij een rughernia moeten ondergaan, heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede het predicaat ‘Topzorg’ gekregen. Dit betekent dat zorgverzekeraar Menzis vindt dat deze behandelingen volgens de nieuwste inzichten, met de hoogste kwaliteit geleverd worden.

Menzis heeft vergelijkend onderzoek gedaan en het ziekenhuis gekozen als voorkeurszorgaanbieder voor genoemde behandelingen. Nog betere kwaliteit van zorg, wie wil dat niet? Er bestaan veel vergelijkingsonderzoeken en veel ‘lijstjes’ met topprestaties halen het nieuws. Het Menzis Topzorg predicaat kan een ziekenhuis verdienen door uitgebreid onderzoek op een behandeling. Aan de hand van criteria zoals snelheid en toegankelijkheid, organisatie en patiënteninformatie, moet het ziekenhuis, in concurrentie met andere ziekenhuizen, aantonen de beste en snelste zorg te leveren voor bepaalde behandelingen.

Ziekenhuis Gelderse Vallei ziet haar inspanningen hiermee vertaald in een belangrijke erkenning. Voor een totale heupoperatie en een rughernia-operatie kunnen mensen volgens Menzis het beste in het ziekenhuis van Ede terecht. De zorgverzekeraar geeft daaraan de voorkeur bij haar verzekerden. In Gelderse Vallei wordt door een team van zes orthopedisch chirurgen gewerkt. Bij meer dan 450 patiënten per jaar wordt een totale heupprothese geplaatst. Een enthousiast team van neurologen werkt samen met een neurochirurg aan het behandeltraject.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie