Peuters 't Onderdeurtje krijgen gym

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Peuters die peuterspeelzaal 't Onderdeurtje van Spelenderwijs bezoeken krijgen op dinsdag- en woensdagmorgen gym van Sportservice Ede en ROC A12 studenten. De studenten volgende de opleiding Sport en Bewegen.

In groepjes van 6 lopen de peuters van de speelzaal- naar de gymruimte. De medewerker van Sportservice heeft samen met een student van het ROC A12 een circuitje uitgezet. De peuters lopen over bankjes, over lage eilandjes, over wiebelige bollen, voetstappen en kruipen door de tunnel. Ze vinden het prachtig en je ziet ze hun evenwicht zoeken, proberen de grond niet te raken en willen dicht achter hun voorganger blijven.

Jolanda Lub en Marie-Luise Caceres, pedagogisch medewerkers: ,,Binnen een jaar gaan wij verhuizen naar nieuwbouw aan de Wulplaan. Op deze plek stond het gebouw van CNS basisschool Groen van Prinsterer. Wij gaan samen met de school in een nieuw gebouw zitten. Deze samenwerking wordt nu al vormgegeven. Via de Groen van Prinsterer school kwamen wij in gesprek met Sportservice Ede. Samen met Sportservice Ede en het ROC A12 is er een project opgezet, waarbij onze peuters spelenderwijs gymles van hen krijgen.''

Zij vinden het een prachtig project. ,,De peuters vinden het geweldig en ze worden gestimuleerd in hun ontwikkeling en de studenten doen ervaring op. Ze hebben speciaal sport- en spelmateriaal hiervoor aangeschaft. De activiteiten die ze aanbieden worden in overleg met ons uitgevoerd.''

Peuterspeelzaal 't Onderdeurtje is nu nog gehuisvest in buurtcentrum De Kolk, maar zal eind 2012 verhuizen naar een nieuw gebouw, de zogenaamde Brede School samen met onder meer de Groen van Prinstererschool.

Voor meer informatie kunnen gegadigden contact opnemen met de klantenservice van Spelenderwijs, bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur, tel. 687582 of per mail spelenderwijs@welstede.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie