Nico Dijkshoorn maakt audiotour voor Kröller-Müller

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Het Kröller-Müller Museum presenteert donderdag 12 januari een nieuwe audiotour, geschreven én ingesproken door Nico Dijkshoorn. De tour wordt toegevoegd aan de reguliere tour (Podcatcher) en zorgt gegarandeerd voor een nieuwe, frisse kijk op kunst en beroemde kunstwerken uit de collectie. Humoristisch, soms schurend, maar ook verrassend persoonlijk, en steeds met opvallend oog voor detail.

Het idee ontstond tijdens de Zwoele Zomeravonden van 2010. Nico Dijkshoorn droeg voor uit eigen werk maar dichtte ook spontaan over enkele kunstwerken binnen zijn gezichtsveld. Na de festivalavond bleef het contact en werd uiteindelijk besloten een persoonlijke audiotour te maken, met gedichten en korte teksten, bij 25 kunstwerken uit de vaste opstelling.

De tour neemt je mee op een persoonlijke reis door de collectie. Bij 'Het ontbijt' van Floris van Schooten kijk je met hem mee naar het 'geinige' delftsblauwe schaaltje met boter, de beroemde 'Grasgrond' van Vincent van Gogh doet hem denken aan vroeger, en grasvlekken in je broek, en bij 'De schildersboot' van Monet droomt hij van een schrijversboot, van rust en afzondering in deze drukke tijden.

Nico Dijkshoorn is bekend columnist van onder meer Voetbal International, Humo en Metro en huisdichter bij De Wereld Draait Door. De samenwerking sluit goed aan bij de visie van het museum, dat wil laten zien dat kunst inspireert, uitdaagt en nieuwsgierig maakt.

De gedichten en teksten kunnen worden gecombineerd met de reguliere (kunsthistorische) tour, waardoor je als bezoeker steeds weer een keuze kunt maken tussen verschillende vormen van informatie. De tour is te huur bij de portiersbalie en kost 2,50 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie