Foto Marten Idema in museum Boymans

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Een foto van Edenaar Marten Idema met de titel 'in de wolken zijn' is door museum Boymans van Beuningen in Rotterdam geselecteerd met 41 andere uit ruim 550 inzendingen voor de aanvullende presentatie bij de expositie van kunstenaar Marijke van Warmerdam.

In Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam is tot en met 7 februari werk te zien van kunstenaar Marijke van Warmerdam. Zij maakt van kijken een bewuste activiteit en hanteert daarbij onder andere spiegels om een nieuw beeldkader te vangen. Haar werk inspireert de beschouwer tot nieuwe manieren van kijken.

Geïnspireerd door het werk van Marijke van Warmerdam heeft de museumdirectie daarbij een oproep gedaan om ook zelf een beeld uit de werkelijkheid te vangen en in te sturen naar het museum.

Uit ruim 550 inzendingen zijn inmiddels 42 foto's geselecteerd voor een aparte expositie in de Kunst Studio van het museum. Die zal te zien zijn tot en met 8 januari.

Vanaf 8 januari maakt deze selectie plaats voor de favorieten van Marijke van Warmerdam zelf. Zij zal dan uit alle inzendingen vijf tot acht foto's uitkiezen. Die zullen op A3 formaat geprint tot en met 7 februari te zien zijn.

Alle inzendingen zijn te zien op Vang een beeld . De door Idema ingezonden foto's onder zijn werknaam Mioculus.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie