CHE helpt pastoraal werkers met vaardigheden

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Pastoraat is een wezenlijk onderdeel van de kerkelijke gemeente. Maar pastoraat uitoefenen is ook kwetsbaar en niet altijd gemakkelijk. Met de post-hbo opleiding Verdieping Pastorale Vaardigheden wil Transfer Theologie, onderdeel van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), pastoraal werkers helpen om pastorale vaardigheden te verfijnen, zicht te geven op eigen functioneren en theoretische onderbouwing aanreiken. De driedaagse cursus start op 31 januari 2012 op de locatie van de CHE.

De opleiding wordt gegeven op hbo-niveau en is bedoeld voor predikanten, voorgangers, kerkelijk werkers, pastoraal werkers en vrijwilligers in instellingen, coördinatoren voor pastoraat binnen kerken/gemeenten. Jeanette de Korte, docent Pastorale Vaardigheden en coördinator van de post-hbo:,,De cursus richt zich op de praktijk, maar heeft ook verdiepende theorie. Aan bod komen onder andere de positie en taak van de pastoraal werker, verdieping in pastorale vaardigheden, werken met levensverhaal, omgaan met rouw/verlies, gebruiken van rituelen en de relatie tussen geloof en psyche."

Speciale aandacht is er voor het persoonlijk leerproces van de cursist. Dit wordt vormgegeven in individueel contact met de docent, de persoonlijke begeleiding en intervisie binnen een leerteam. Het totale programma is opgebouwd in drie lesdagen exclusief een start- en slotmiddag.

Naast deze post-hbo cursus heeft Transfer Theologie ook andere cursussen op het programma staan zoals Ouderenpastoraat, Preekvaardigheden en Hebreeuws. De post-hbo cursus 'Avontuur van de preek' start op DV 17 januari 2012 en omvat 6 lesdagen.

Meer informatie is te vinden op www.che.nl/transfertheologie .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie