Burggraaf nieuw lid Raad van Toezicht CHE

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - J.L. Burggraaf is per 1 januari 2012 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Hij vervult de vacature die ontstaat met het aftreden van de heer P.A. De Lange, die acht jaar zijn toezichthoudende taken heeft uitgeoefend in het onafhankelijke orgaan.

Burggraaf, advocaat en partner bij Allen & Overy LLP, adviseert grote ondernemingen en banken bij complexe nationale en internationale transacties. Bovendien heeft hij bestuurlijke functies bekleed. ,,Vanuit mijn specifieke kennis en vakgebied hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het optimaal functioneren van de Raad van Toezicht, in het bijzonder op het terrein van good corporate governance en financieel- en risicobeheer. De CHE staat al jarenlang op eenzame hoogte voor wat betreft kwaliteit van het hoger onderwijs. Deze hoogte vasthouden is waar we blijvend voor moeten staan, ook binnen de Raad van Toezicht. Ik vind het een voorrecht hier deel van uit te zullen maken. Daarnaast spreekt mij het uitgesproken confessionele karakter van de hogeschool zeer aan. Christelijk onderwijs blijft een geschenk waar we zeer zuinig mee moeten omspringen. Hart en hoofd kunnen wel degelijk samengaan, zie de CHE. Maar ook: adeldom verplicht!"

Burggraaf is afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht met als specialisatie Nederlands Recht en Internationaal Recht. Ook volgde hij onderwijs hij aan de London School of Economics, de University of Edinburgh en Harvard Law School. Hij verzorgt regelmatig lezingen over fusies en overnames, onder meer aan de Vrije Universiteit en aan de Law Firm School.

Bestuursmodel

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden en heeft de afgelopen jaren een verandering doorlopen in bestuur en toezicht. De Lange blikt terug: ,,Bij mijn aantreden was het klassieke bestuursmodel net losgelaten en formeel vervangen door een RvT-model. Als nieuwkomer was ik daarmee tegelijk eerste exponent van enige noodzakelijke verzakelijking, zowel ten aanzien van de organisatie, als de controle daarop en de integrale samenwerking in transparantie van besturing. Dat bevlogenheid en zakelijk denken in deze cultuur van veranderingen en verbeteringen samen onder de noemer van bijbels rentmeesterschap jaarlijks meer dan het gewone opleveren, spreekt de simpele opvatting tegen van iedereen die niet in zegeningen en wonderen gelooft. Het geheim en het goede van Ede is onder andere dat wij elkaar in voor- en tegenspoed hebben mogen vasthouden tot opbouw en vorming van de student en instelling onder verkondiging van de waarheid van het Evangelie."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie