Occupy Ede vol energie het nieuwe jaar in op Zuidplein

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Occupy Ede, actief sinds 29 oktober, zal na een korte Oud & Nieuwstop vanaf 4 januari 2011 op het Zuidplein in Ede weer volop draaien met een bruisend energieprogramma, laten de activisten in een persbericht weten.

De afgelopen tijd was Occupy Ede te vinden op de kruising Molenstraat/Grotestraat. Hier is onder meer een extra inzamelpunt ten behoeve van de Voedselbank Ede gestart en zijn er diverse lezingen geweest.

,,In navolging van meer Occupy locaties hebben we voor onze eigen veiligheid besloten om rond Oud & Nieuw het kamp enkele dagen te sluiten, zodat we ook met hernieuwde energie weer in het nieuwe jaar aan de slag kunnen."

,,In overleg met burgemeester Cees van der Knaap, die Occupy Ede als integraal onderdeel van het internationale protest beschouwt, is besloten om het kamp voor het oude postkantoor op 28 december af te breken en vervolgens op 4 januari 2012 weer op te bouwen op het Zuidplein, bij station Ede-Wageningen."

,,Occupy Ede is een actieve en geïnspireerde Occupylocatie die zich, net als de wereldwijde Occupybeweging, inzet voor een rechtvaardiger verdeling van de welvaart een wereld waarin samenwerking, zorg voor elkaar en opbouw centraal staan."

De mensen die bij Occupy Ede actief zijn, zijn een afspiegeling van de gewone maatschappij: fulltime werknemers, gepensioneerden, scholieren, studenten, huisvrouwen, veteranen, vrijwilligers. Samen met u zijn wij de 99% en werken we aan een betere toekomst voor ons allemaal. Dit doen we door lezingen en debatten te organiseren, acties te houden en met iedereen die dat wil het gesprek aan te gaan."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie