'Ga met Cultura kopje onder in de kunst'

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Ga nooit op reis zonder uw valies met dromen''. Door deze openingszin van het gedicht ,,Bericht aan de reiziger'' van Jan van Nijlen hebben cursisten muziek, beeldende kunst, dans en theater zich laten inspireren.Bezoekers kunnen een duik nemen en zich onderdompelen in een aantal kunstuitingen, presentaties en exposities. Met dit project, duikt Cultura het nieuwe jaar in!

Op zaterdag 14 - en zondag 15 januari is de Kunstduik te zien in Cultura.In11 kleine voorstellingen worden de 11 strofes van het gedicht van Jan van Nijlen tot leven gebracht door muziek, dans en theaterpresentaties. Dit gebeurt op onverwachte locaties in het gebouw. Bij iedere presentatie krijgt het publiek een ansichtkaart uitgereikt geïnspireerd door het gedicht. De ansichtkaarten zijn gemaakt door kinderen en volwassenen uit de teken - en schildercursussen.

'Zwerf door het gebouw, bekijk en beluister de presentaties en verzamel zo alle regels van het gedicht op de 11 ansichtkaarten. Aan het eind van uw reis heeft u het hele gedicht in uw koffer'.

Vanaf september 2011 hebben 35 keramiekcursisten wekelijks gewerkt aan dit thema met als resultaat bijna 40 kunstwerken; valiezen, koffers, tassen variërend in afmeting, kleur en materiaal. Zij staan tot 18 januari geëxposeerd in Cultura en in de etalages van 6 winkels in de binnenstad. De gehele collectie maakt deel uit van de Kunstduik 2012 en wordt tijdens de presentaties, voorzien van achtergrond informatie, op een groot scherm in het atrium van Cultura vertoond.

Kaarten reserveren via de receptie van Cultura tel 0138 - 672800 of via www.cultura- ede.nl

Zaterdag 14 januari aanvang 15.30 uur en 19.30 uur

Zondag 15 januari aanvang 13.30 uur

Entree: 8,50 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie