Concert Hank TheKnife and The Jets op oudjaarsdag

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Stadscafé Oscar gaat vol rock & roll het oude jaar uit, met vanaf 16.00 uur een optreden van Hank The Knife and The Jets.

Het is een band die weer volop 'in the picture' staat met het uitgeven van een nieuwe CD en het uitgeven van een stripboek. Henk Bruijsten, de legendarische basgitarist, componist en cartoonist, vertelt met veel enthousiasme over zijn nieuwe album 'Six Bass Man', een dozijn vol instrumentale juweeltjes, waarin hij op iedere track zelf zowel de six-bass als de electrische gitaar speelt, omringd door de beste musici, onder wie natuurlijk ook zijn eigen 'Jets '.

Vijfenzestig jaar is de Arnhemmer dit jaar geworden, maar hij is nog lang niet in ruste, zoals een gepensioneerde het zich nu zou kunnen veroorloven op deze leeftijd. Prachtige melodieën, die zo uit een soundtrack van een film zouden kunnen komen en inderdaad houdt Henk van Ennio Morricone, filmmuziek waar je bij weg kan dromen en de filmbeelden als vanzelf voor je ziet.

Zijn liefde voor film- en rockmuziek ontstond ook in de bioscoop. ,,Als 15-jarig jochie zag ik met leeftijdsgenoten, de film 'The Young Ones' van Cliff Richard and The Shadows. Mijn maatjes en ik besloten ter plekke om zelf muziek te gaan maken. We kochten een gitaar of een ander instrument en zo begonnen we''.

Geheel autodidact leerde Henk van een vriend gitaar spelen. Hij was daar goed in, zo bleek. Al snel kwam hij in 'loondienst ' bij Long Tall Ernie and The Shakers, waar hij echter weinig ruimte kreeg voor eigen composities. Hij vormde dus maar snel zijn eigen band : Hank The Knife and The Jets, waarmee hij met Guitar King de hitlijsten veroverde in Nederland, België en Duitsland. Dat succes is hem niet naar het hoofd gestegen en speelt hij weer als voorheen omdat dat nu eenmaal zijn passie is.

Op 31 december dus in Stadscafé Oscar in Ede, waar zij 'de sterren van de hemel gaan spelen' met natuurlijk de Guitar King en hun andere grote hit, Stan The Gunman. De deuren gaan om 15.00 uur open en de toegang is gratis.

Voor meer info : www.stadscafeoscar.nl en www.hanktheknifeandthejets.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie