JP den Tex en Micah Sings bij Live Stage Marnix

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Live Stage Marnix heeft een nieuwe locatie: Cultura. Het nieuwe jaar begint donderdag 12 januari om 20.30 uur met niemand minder dan JP den Tex. Deze ervaren singer-songwriter, met zo´n 40 jaar podiumervaring, wordt vooraf gegaan door het Edese talent Micah Sings.

JP (aanvankelijk nog Jan-Piet) den Tex waagde zich in de vroege jaren zeventig als één der eersten aan wat ze tegenwoordig Americana noemen. Geïnspireerd door Neil Young, The Byrds en The Band verscheen in 1971 het  spraakmakende album "Little Heroes" van de Bergense groep Tortilla, waarvan behalve JP ook zijn broer Emile deel uitmaakte.

Via deelname aan allerlei bands (waaronder het roemruchte bandje Vitesse) belandde JP, aan het begin van de jaren tachtig bij de platenmaatschappij van radio Luxemburg. Daar begon zijn avontuurlijke solocarrière als singer-songwriter. Hoogtepunten zijn wellicht ,,A Quiet Street In Paris'' (1986) en ,,Emotional Nomads'' (1998), of  "Bad French" (2007), hoewel meerdere albums in de reeks een hoog artistiek niveau haalden. Ook zijn voorlaatste album, ,,American Tune'' (2009), het best te omschrijven als een Amerikaans reisverslag-in-liedjes, vond bijval in binnen- en buitenland.

In 2007 was de tour de chant ,,Op Weg Naar Huis'' (met Kees Prins en Paul de Munnik, 2007) een groot succes. Op zijn laatste cd ,,Speak Diary'' (2011) gaat JP op zoek naar zijn verleden. JP neemt op ,,Speak Diary'' een duik in zijn rijke demoarchief. Hij neemt een paar van die oude liedjes opnieuw op - en voorziet ze van een verrassend nieuwe lading. Maar er zijn ook recente liedjes om van te genieten. Bij Live Stage Marnix wordt JP begeleid door Yvonne Ebbers (elektrische en slide gitaar) en Arnoud van den Berg (contrabas).

Micah Sings is de artiestennaam van een getalenteerd singer-songwriterkoppel uit Ede. Tijdens het Open Podium op 13 oktober 2011 was het publiek diep onder de indruk van het optreden van Micha. Vandaar dat we ze meteen hebben vastgelegd voor deze avond. De stijl is divers, maar hoorbaar zijn invloeden van bijvoorbeeld Elton John. Micha maakt vroeger deel uit van de bekende Edese band Nuclear Playground, maar legt zich nu geheel toe op het vertolken van eigen songs.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie