Buitendorpen domineren op tweede avond SDS zaalvoetbaltoernooi

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Met Advendo'57, SDS'55 en Harskamp halverwege op de eerste drie plaatsen, domineren de clubs uit de buitendorpen in poule B van het SDS zaalvoetbaltoernooi. Vooralsnog heeft Advendo'57, dat de maximale score behaalde uit drie duels, de beste kans voor de derde achteréénvolgende keer de kruisfinales te halen.

De Ederveners, die hun derde zaalvoetbaltoernooi in zes dagen speelden, moesten tot de laatste minuut wachten om Ede/Victoria met 3-2 te verslaan. Peter Roks zorgde voor het beslissende doelpunt. Ook tegen Blauw Geel '55 (doelpunt Wim Roseboom) en Harskamp (treffer Mark Jansen) was een marge van één voldoende. Dat was mede te danken aan het sterke keepen van Michael van Ruiswijk.

,,Dit spelletje doe ik al vanaf mijn vijftiende. Dat ligt mij wel'', aldus de doelman, die een jaar geleden vanwege gezondheidsredenen stopte op het veld. De huidige jeugdtrainer van de A1, was één van de vijf 'gast'spelers. Want alleen Roks en Jansen spelen voor het eerste elftal. ,,De andere jongens zijn goede voetballers uit het tweede. En Marco van Ginkel, die vorig jaar stopte bij het eerste, is nog topfit.''

Weggespeeld

SDS'55 gooit ook hoge ogen om in de jubileumeditie de finaleavond te halen. Tegen Blauw Geel werd het de eerste tien minuten weggespeeld. Maar uiteindelijk stond er wel een 1-4 zege op het scorebord, door doelpunten van Michiel Jansen (2x), Jos van Roekel en Harrold Vliem. Een voorsprong die dit keer niet werd weggegeven. Nadat Ede/Victoria op de knieën was gekregen, moest tegen Fortissimo de eerste nederlaag geïncasseerd worden. In een slotfase die alle kanten op kon, was het Kemal Kandemir die scoorde: 1-2

Met Lars van Wikselaar als uitblinker liet Harskamp prima combinatievoetbal zien tegen Fortissimo (3-2) en Ede/Victoria (3-1). Ook dit keer pikte Arnand van Norel zijn doelpunten weer mee. In de wedstrijd tegen Advendo bleek een fout in de eerste minuut fataal, ook al omdat men geen kans zag Van Ruiswijk te passeren. Van Wikselaar raakte in de slotfase nog de paal.

Outsider

Met Kemal Kandemir en Kamal Bendadi had Fortissimo prima zaalvoetballers in de gelederen. De 1-2 van Bendadi tegen Harskamp was de mooiste treffer van de avond. Maar waar die ontmoeting met 3-2 werd verloren, was er winst in de laatste minuut tegen SDS. Als Fortissimo niet te veel de verdediging verwaarloost, is het een outsider voor de kruisfinales.

Blauw Geel had zowel tegen SDS als Advendo het meeste balbezit. Het speelde bij vlagen niet onaardig, maar het mankeerde aan de effectiviteit. Daardoor ging men twee keer de bietenbrug op, en lijkt het zo goed als te zijn uitgeschakeld.

Ede/Victoria is dat al zeker. De vierdeklasser bood drie keer goed tegenstand, maar bleef drie keer met lege handen achter. Waar Martin Rozenboom op het veld het net makkelijk weet te vinden, lukte dat in de zaal nog niet.

Woensdagavond 4 januari wordt het restant in deze poule afgewerkt. Vrijdagavond 6 januari is de finaleavond. Dinsdagavond 3 januari wordt het restant van poule A gespeeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie