Nieuwe realityserie 'Het Politiebureau' in Ede op televisie

30 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - De EO zendt vanaf woensdag 4 januari (19.30 uur, Nederland 1) een nieuwe realityserie uit, gericht op het reilen en zeilen van een politiebureau in Ede. Al snel blijkt dat het werk van de agenten bijzonder veelzijdig is.

De agenten vervullen een grote maatschappelijke rol. Van het aanhouden van winkeldieven en voorlichting geven op scholen tot toezicht houden op het verkeer en optreden in geval van ongelukken: op vele manieren handhaven de agenten de dagelijkse orde. Wat is de motivatie van de agenten voor het vervullen van deze rol? Waar lopen ze tegenaan? Beleef het werk van de agenten elke woensdagavond van dichtbij mee.

Het Politiebureau draait om het werk van het politiekorps in Ede, een middelgrote plaats in een landelijke omgeving. Het plaatselijke politieteam heeft niet alleen veel te maken met de problematiek die veel in steden voorkomt, maar is ook regelmatig werkzaam in de omringende plattelandsdorpjes. En dat maakt het werk van de agenten nog veelzijdiger dan dat van een gemiddeld korps.

In de eerste aflevering van de serie maken we kennis met verschillende medewerkers van de politie Ede. Onder hen is ook agent Marc Bins. Hij houdt een man aan die mogelijk op een gestolen fiets rijdt. Collega Waynie bezoekt een familie waar is ingebroken en neemt poolshoogte na een melding van bedreiging op straat. Bovendien komt groepschef Henk van Kessel in actie na een melding van huiselijk geweld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie