Piet Pieterse met Ede in radioprogramma Plein 5

30 december 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Sinds november 2006 is Ede eenmaal in de drie weken onderdeel van het NCRV radioprogramma Plein5. Piet Pieterse is vijf jaar geleden benaderd door de NCRV- radioredactie om mee te werken aan dat programma als correspondent voor Ede. De onderwerpkeuze wordt helemaal aan de correspondent overgelaten.

Een voorwaarde is wel dat het item min of meer actueel moet zijn en dat het interessant is voor de luisteraar zowel in Groningen als in Zeeland. Het moet een landelijke uitstraling hebben.

Op de uitzendtijd, altijd tussen 14.00 en 16.00 uur, wordt Pieterse vanuit de radiostudio in Hilversum geïnterviewd door de bekende presentator Hijlco Span, meestal een gesprek van ongeveer 4 minuten.

In 2011 zijn er twaalf onderwerpen uit Ede aan bod geweest. Een greep daaruit: ecoprijs boerderij De grote Vaart; historisch cahier Marktplaats Ede; een nieuwe Edese kaassoort Brandrood; een 'akoesticum' in Ede ; 'Veldhuizenthemovie'; 4x wijzer basisschool 't Palet. Inmiddels heeft Ede tachtig keer in die vijf jaar het landelijke nieuws gehaald.

Het correspondentschap is op vrijwillige basis. Er zijn ongeveer 50 correspondenten ,verspreid over heel Nederland. Minstens eenmaal per jaar worden de correspondenten bijgeschoold door zeer ervaren en bekende programmamakers. Ook in 2012 zal Ede weer via Plein5 op Rradio 5 te horen zijn. Dit radioprogramma heeft in vijf jaar een opvallende plaats, met een luisterdichtheid van 6 á 7 %, weten te veroveren in de radiowereld.

Edese persberichten kunnen gemaild worden naar pieco65@hotmail.com (Piet Pieterse). Tel. 0318-690520 / 0651073218.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie