Kröller-Müller Museum verwelkomt museumkaart

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Vanaf 3 januari 2012 is de museumkaart geldig bij het Kröller-Müller Museum. Als een van de laatste grote topmusea voor moderne en hedendaagse kunst in Nederland kunnen de ruim 800.000 museumkaarthouders nu ook in Otterlo terecht.

,,Het werd echt tijd dat we de museumkaart accepteren'', vindt directeur Evert van Straaten. ,,We willen zoveel mogelijk Nederlanders van onze prachtige collectie laten genieten. Dat heeft Helene Kröller-Müller ook altijd gewild. Wij zijn nog voor velen een verborgen parel op de Veluwe. Het museum is weliswaar erg bekend, maar dat we een grote collectie schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh hebben plus nog veel meer grote meesters, weet niet iedereen. En onze beeldentuin is voor veel bezoekers een verrassing''.

Siebe Weide, directeur Museumvereniging is verheugd over de toetreding van het Kröller-Müller Museum tot de museumkaart. ,,Het is een topmuseum met een fantastisch aanbod. Hiermee neemt de waarde van de museumkaart opnieuw toe. Ik weet zeker dat veel museumkaarthouders hier erg blij mee zijn''.

De museumkaart is niet geldig bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Voor de toegang tot het Park moet entree worden betaald. Het Park is een zelfstandige stichting, die los staat van het museum. Het Park voert een subsidie-onafhankelijke exploitatie en is daardoor vrijwel geheel afhankelijk van entreegelden. Museumbezoekers maken gebruik van de infrastructuur en de diensten van het Park en kunnen gebruik maken van de witte fiets en het natuurmuseum Museonder bezoeken.

Het museum heeft de ambitie zich de komende jaren sterker te positioneren en meer bezoek te trekken. De museumkaart is hiervoor een perfect middel met 800.000 potentiële nieuwe bezoekers. Het museum wil een goede relatie aangaan met de kaarthouders en bereidt een warm welkom voor.

Medio januari lanceert het museum namelijk een speciale audiotour, geschreven en ingesproken door dichter/columnist Nico Dijkshoorn, gratis voor Museumkaarthouders tot en met 31 maart 2012. Bovendien kunnen museumkaarthouders, als welkomstcadeautje van Het Nationale Park De Hoge Veluwe, tot en met 31 maart 2012 gratis hun auto meenemen het Park in (tijdens openingstijden van het museum). Normaal kost dit zes euro per auto. Tenslotte organiseert het museum, samen met de Museumvereniging en The Dutch Travel Advisor, exclusief voor museumkaarthouders dagtrips met een comfortabele touringcar naar het Kröller-Müller Museum en Paleis Het Loo voor een scherpe all-in prijs, inclusief het boek 101 Meesterwerken van het Kröller-Müller Museum. Vertrek vanuit Amsterdam en Den Haag. Meer informatie is te vinden op: www.thedutchtraveladvisor.com .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie