Polar Bears leverancier af voor Nederlands mannenwaterpoloteam

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Bondscoach Johan Aantjes heeft op 30 december de selectie voor het Europees Kampioenschap in Eindhoven (16-29 januari) bekend gemaakt. Aantjes selecteerde 'Beren' Jeroen Cavaljé en Sem de Wit niet, eerder in de selectieronde was ook Polar Bear Ruud van der Horst al afgevallen. Dit betekent dat er geen één Edese waterpoloër voor oranje in het water zal liggen tijdens het EK.

Voor Jeroen Cavaljé, tevens aanvoerder van Polar Bears, kwam de aankondiging op een extra zuur moment. Hij had namelijk de dag ervoor een flink rake klap ontvangen tijdens een oefenduel, twee scheve tanden waren het resultaat. Cavaljé heeft al een Europees Kampioenschap en een Wereldkampioenschap mee gemaakt, toch deed hij de afgelopen maanden zijn uiterste best bij de trainingen en oefenwedstrijden. ,,Ik wilde gewoon mijn best doen en niet teveel bezig zijn met of ik wel of niet geselecteerd zou worden." Echte verwachtingen had hij dus niet, maar:,,Na anderhalf jaar trainen is zo'n mededeling heel zuur", vindt hij. Toch reageert hij zoals het een topsporter betaamd: ,,Je bent goed of je bent niet goed. Als de bondscoach beslist dat de ander beter is, dan is dat zo."

Polar Bears doet het in de competitie echter goed, en is al jaren leverancier voor het Nederlands team. ,,Voor Polar Bears is dit jammer, we draaien als team heel goed en dan is het jammer als we niemand af kunnen leveren. We hebben niet de beste spelers, maar wel het beste team op dit moment." Als het aan de Edese waterpoloër ligt, duikt hij zo snel mogelijk weer het water in voor zijn club. ,,Ik hoop snel hersteld te zijn, want ook met Polar Bears hebben we nog een lang seizoen te gaan." Daarnaast put Cavaljé extra drive uit één gedachte: ,,Kampioen worden met Polar Bears is de enige manier om de bondscoach te laten zien dat hij de verkeerde keuze gemaakt heeft."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie