Tricijn stopt met meeliften Vitens

2 januari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Het belastingkantoor Tricijn stopte per 1 januari 2012 met het 'meeliften' op de nota van drinkwaterbedrijf Vitens. Dat betekent dat huishoudens de aanslagen voor de waterschapsbelastingen zuiveringsheffing en ingezetenenheffing vanaf 1 januari 2012 direct aan Tricijn betalen, in plaats van via de nota van Vitens.

De verandering in de betaalwijze geldt voor een deel van de huishoudens van het gebied waarvoor Tricijn waterschapsbelasting heft en int. Dit is ook het waterschap Vallei & Eem. De huishoudens die te maken krijgen met de verandering worden per brief op de hoogte gesteld.

Tricijn is onderdeel van de Gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn (GBLT). GBLT is opgericht per 1 januari 2011. GBLT heft en int belastingen en geeft uitvoering aan de wet WOZ voor lokale overheden, tegen zo laag mogelijke kosten.

Door de inning van de waterschapsbelasting zelf uit de voeren verwacht GBLT kostenefficiency te bereiken. Daarnaast zijn de overheden in Nederland verplicht om gebruik te maken van bestaande basisregistraties, zoals het GBA en per 1 juli 2011 van de BAG (basisregistratie adressen en gebouwen). Vitens maakt geen gebruik van deze basisregistraties. Door zelf de aanslagen te verzorgen voldoet GBLT aan de wettelijke verplichting om gebruik te maken van de basisregistraties. Bovendien zijn gegevens in eigen beheer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie