Jaarwisselingsfeest Soembaplein rond vreugdevuur

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De Werkgroep Soembaplein heeft onder begeleiding van Welstede een jaarwisselingsfeest gehouden op het Soembaplein voor jongeren. Dit in navolging van vorig jaar. De activiteit rond een vreugdevuur verliep naar wens.

Doelstelling van de activiteit was, ervoor zorgen dat de jongeren zich op hun gemak gaan voelen, deel gaan nemen aan georganiseerde activiteiten en niet op straat gaan rondhangen.

In september heeft de jongerenwerker van Welstede in samenspraak met de Werkgroep Soembaplein (bestaande uit Hasan Kandemir, Ibrahim Celik en Serhat Isguzarer) een plan opgesteld voor de oud en nieuwviering. De werkgroep is een aantal keren bij elkaar geweest om het plan te concretiseren en de jongerenwerker heeft de taken onder de werkgroepleden verdeeld. De buurtbewoners van het Soembaplein zijn per brief uitgenodigd voor het feest.

Op zaterdag 31 december is de werkgroep om 13:00 uur van start gegaan met de voorbereidingen. Nadat het benodigde materiaal bijeen was gebracht, hebben de leden van de werkgroep de vuurkorf en de tent opgezet. Rond 17:30 uur is het vreugdevuur aangestoken. De warmte van het vreugdevuur was dit jaar gelukkig wat minder nodig. Desondanks is het leuk om met zijn allen rondom het vuur te verzamelen en te praten. De werkgroep heeft samen met Welstede de gehele avond toezicht gehouden (tot 02:30 uur).

Tijdens de viering heeft burgemeester Cees van der Knaap het Soembaplein bezocht. De viering op het Soembaplein is zonder problemen verlopen. De werkgroep heeft een positieve bijdrage kunnen leveren aan de leefomgeving van het Soembaplein.

In 2010 heeft de Werkgroep Soembaplein onder begeleiding van Welstede ook een geslaagd feest georganiseerd. De buurtbewoners van de Soembalaan waren tevreden met het behaalde resultaat. Voor 2011 wilde de werkgroep ook een geslaagde feest neer zetten en de resultaten van het voorgaande jaar overtreffen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie