De Bosma's winnen Futsal Copper Cup

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Zaalvoetbalteam De Bosma's wonnen vrijdag in sportcentrum Helsdingen in Vianen/Leerdam de zesde Futsal Copper Cup.

De naam van de Futsal Copper Cup is ontstaan uit de naam van de sporthal in Hei en Boeicop waar het voor Gollie Futsal allemaal begon. Zaalvoetbalteam De Bosma's werd uiteindelijk na een zinderende finale de kampioen van de avond. De Bosma's is een team met onder anderen vier broers die uitkomen in de eerste klasse van een zaalcompetitie in Veenendaal.

Ook dit jaar werden de 2 poules geloot door de aanvoerders van de finalisten van de vorige editie. Dit waren de captains van de FC Tiel West en Terweijde Culemborg. Ze lootten zo dat ze bij elkaar in poule B kwamen en ook nog eens in deze poule de openingswedstrijd moesten spelen.

Waar de FC Tiel West vorig jaar in de finale met 2-0 te sterk was, bleven de ploegen nu steken op een stand van 1-1. De FC Tiel West is een jonge ploeg van voetballers van onder andere v.v. TEC en Theole uit Tiel. Team Terweijde Culemborg is een team van zaalvoetballers die voorheen competitief speelde in de competitie van Futsal Tiel '85.

Na de poulefase bleek het dat geen enkele ploeg het makkelijk had gehad. Zo sloten beide poulewinnaars de poulefase af met 8 punten en dus 4 verliespunten. In poule A hadden de teams De Bosma's en de FC Back to Arcen zelfs beide 8 punten en ging de FC Back to Arcen op doelsaldo als eerste door. FC Back to Arcen is een voor deze gelegenheid samengesteld team van (oud)veldspelers van sc Everstein en HSSC'61. Het organiserende team Gollie Futsal werd derde in poule A en viel zodoende af voor de kruisfinales.

Ook in poule B was het spannend. De titelverdediger FC Tiel West had het zwaar. Ondanks dat ze geen poulewedstrijd hadden verloren, waren drie gelijke spelen en één winstpartij onvoldoende voor de kruisfinales. De titelverdediger werd uiteindelijk met 6 punten derde in de poule.

In poule B waren het de teams Balije en Terweijde Culemborg die als nummer 1 en 2 doorgingen naar de kruisfinales. Team Balije is een zaalvoetbalteam dat uitkomt in de Dodewaard Cup competitie.

Dit team had geen enkele wedstrijd verloren en ging, door 2 gelijke spelen en winstpartijen, met 8 punten als eerste in de poule door naar de kruisfinales.

De winnaar van de vierde editie van dit toernooi, Wallaart & partners uit Geldermalsen, kwam helaas niet verder dan een 4e plek in de poule. De wedstrijd om de 7e plaats van het toernooi werd nog wel gewonnen.

Opvallend genoeg waren het de nummers 2 van de twee poules die in de kruisfinales beide wisten te winnen. Zodoende stonden de nummers 1 van de voorafgaande poulefase tegen over elkaar in de troostfinale. Helaas voor de ploeg FC Back to Arcen was dit de tweede opvolgende maal dat ze in de troostfinale stonden. In de troostfinale was het meeste kruit van de FC Back to Arcen inmiddels verschoten. De jonge spelers van team Balije waren het verlies in de kruisfinales blijkbaar al vergeten en gingen ervoor om dan toch de derde plaats te behalen. Balije wist dan ook uiteindelijk de troostfinale te winnen met een uitslag van 2-0.

De eindfinale werd dus gespeeld door de nummers 2 van de voorafgaande poulefase; Terweijde Culemborg en De Bosma's uit Ede. Dit werd uiteindelijk een spectaculaire wedstrijd. In de finale van 15 minuten werd maarliefst 6 maal over en weer gescoord. Lange tijd zag het ernaar uit dat Terweijde Culemborg nu eindelijk eens aan het langste eind trok. Na een 3e en 2e plaats in de voorgaande 2 edities gingen de Culemborgers nu voor de hoofdprijs. Een aantal minuten voor het einde van de wedstrijd werd de 3-2 binnen geschoten.

Het was enkel het stugge team De Bosma's die in de slotsecondes de 3-3 letterlijk nog in de goal wisten te frommelen. Nog voor een nieuwe aftrap ging de zoemer af voor het einde van de finale. Dit betekende een verlenging en dat was voor het eerst in de geschiedenis van de Futsal Copper Cup. Na anderhalve minuut verlenging was het de ploeg De Bosma's die hun vierde goal scoorde, wat direct het einde van de wedstrijd betekende.

Na afloop ontvingen de teams Balije, Terweijde Culemborg en De Bosma's de verdiende bekers die voor de zesde achtereenvolgende maal beschikbaar werden gesteld door Loonbedrijf Van Dijk uit Zijderveld. Kijk voor meer informatie en alle uitslagen op de site van Gollie Futsal: www.everyoneweb.com/golliefutsal of Google naar Gollie Futsal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie