Korfbalster Isa Klein Tuente geselecteerd voor Oranje

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Isa Klein Tuente van korfbalvereniging Reehorst in Ede is geselecteerd voor het nationale team onder de zestien jaar.

De selectie gebeurde na de laatste woensdag van 2011, toen Isa meespeelde in het Oost team van korfbal onder de zestien, tijdens de Challenge in het Topsportcentrum in Rotterdam.

In de voorbereiding heeft Isa elke maandag meegetraind met de Oost-selectie. Daarvoor was ze dit najaar al geselecteerd. Ook was ze geselecteerd voor het voorlopige Oranje onder de zestien. Van deze groep van 11 dames en 11 heren moesten er van elk nog 3 afvallen. Dat Isa mee mocht naar Rotterdam vond ze al heel mooi.

In Rotterdam werden op dinsdag 27 december de eerste wedstrijden gespeeld. Isa stond in de basis. Die dag won haar team 2 wedstrijden en verloor er maar 1. Aan het eind van de dag ging iedereen vol indrukken en spanning uitrusten in het hotel.

De tweede dag moesten ze in de strijd om de vijfde plaats twee wedstrijden spelen en die werden beide gewonnen. Behalve haar trouwe (familie) fans zaten die dag ook vele Reehorst fans op de tribune. Haar eigen B1-team zag zo hoe Isa zich in de schijnwerpers speelde. Direct na afloop van deze Talenten Challenge benoemde bondscoach Jennifer Tromp haar Oranje en Isa zat erbij! Isa: ,,Ik was erg zenuwachtig tijdens de bekendmaking. Ik voelde vooral een enorme opluchting toen ik mijn naam hoorde." Daarna volgden de formaliteiten zoals oplopen en jezelf voorstellen, formulieren invullen en foto's maken.

Hoe haar sportieve weekindeling er de komende maanden uit gaat zien, weet Isa zelf ook nog niet helemaal. Ze gaat in ieder geval wedstrijden spelen met haar Oranje team, de eerste al op 2 januari. Ook mag ze uitkomen in interlands. Op 17 en 18 maart wordt bijvoorbeeld het U16 toernooi in Schijndel gespeeld waar vorig jaar nog tegen teams uit Taiwan, Nepal, België, Engeland, Hongarije, Tsjechië Duitsland en Wit-Rusland en Rusland gespeeld werd. Gelukkig zal Isa op de zaterdagen gewoon met haar eigen B1 team van Reehorst mee kunnen spelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie