'Op zoek naar kracht van de burger'

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Er is een nieuw Wijkactiviteitenplan 2012 voor de gemeente Ede. Het college van burgemeester en wethouders stemde dinsdag in met het plan dat een overzicht geeft in de wijkactiviteiten.

Het plan is samengesteld door de gemeente, welzijnsinstelling Welstede, woningcorporatie Woonstede en de politie. ,,De vijfde editie van het Wijkactiviteitenplan wordt gekenmerkt doordat we op zoek gaan naar de eigen kracht van de burger", zegt wethouder Breunis van de Weerd. ,,De laatste jaren hebben burgers veel op de overheid geleund. Mede door de bezuinigingen willen we de eigen verantwoordelijkheden ook daadwerkelijk weer bij de inwoners van de gemeente neerleggen. Ik verwacht dat deze trend zich de komende jaren doorzet."

Van de Weerd zegt dat eigen initiatieven van burgers bijzondere aandacht krijgen. ,,Als inwoners een subsidie voor hun initiatieven willen, dan kan dat vaak. Maar ze zullen er zelf echt iets voor moeten doen. Wijkwerk, als bijvoorbeeld Welstede en Woonstede, gaat de initiatieven meer ondersteunen. Zo bezuinigen we niet op het Wijkwerk, maar bekijken we wel hoe we het anders aan kunnen pakken", aldus de wethouder.

Het nieuwe Wijkacitviteitenplan 2012 is te verkrijgen via de website www.ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie