Voetbalshow Otterlo op derde avond SDS zaalvoetbaltoernooi

3 januari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Otterlo voerde dinsdagavond een ware zaalvoetbalshow op. Met 24 doelpunten in drie duels, plaatste het zich samen met DTS Ede voor de kruisfinales. Woensdagavond worden de andere twee finalisten bekend. Na de eerste avond leidt Advendo in poule B voor SDS'55 en Harskamp

door Wim van Kessel

Otterlo had de eerste avond gewonnen van Lunteren en verloren tegen DTS. In sporthal De Reehorst werd dinsdagavond achtereenvolgens FC Jeugd (8-1), Stroe (6-0) en als klapper Edesche Boys met 10-0 weggevaagd. Vooral het tandem Laurens Foekens en Harrold Niermeijer was niet af te stoppen. Het duo, wat elkaar blindelings wist te vinden, schreef 19 doelpunten op hun naam.

Waar Foekens in de onderlinge strijd op het veld met 7-6 leidt, bleef hij ook nu zijn maatje voor: 12-7. ,,Iedereen heeft kunnen zien dat wij elkaar de bal gunden.'' Met ook spelers als Robin Koning en Eric Lagerweij lijkt Otterlo favoriet om voor de eerste keer in de historie het SDS toernooi te winnen. ,,Ik zeg niets'', zei Foekens. ,,In het verleden is het wel eens mis gegaan. Ik verwacht dat we DTS nog een keer tegen komen.'' Hoewel trainer Fred van Zutphen donderdagavond weer met trainen wil gaan beginnen, is het duidelijk dat de focus van een aantal spelers op vrijdagavond ligt.

DTS was na de eerste avond al zo goed als geplaatst. Na de plichtmatige zege op de Boys met 4-1, werd de wedstrijd tegen Lunteren, waarin alleen de eer op het spel stond, met 2-0 verloren. Het lukte niet te profiteren van twee keer een man meer. Toen Mike Peters na een gele kaart bleef schelden op de scheidsrechter, kon hij vertrekken. Duidelijk was dat het Zoubeir Hadi, die deze wedstrijd langs de kant bleef, moeilijk kan missen, hoewel de jongeling zijn acties wel eens te veel doorvoert.

Prestige

Door het verlies tegen Stroe, had Lunteren geen zicht meer op de laatste vier. Toch was snel duidelijk dat men het prestige duel tegen DTS, met de Lunteranen Remco en Martin Speelziek, niet wilde verliezen. Tonnie Otten zorgde voor de 1-0. Daarna was het de sterke doelman Raymon Blankestijn die DTS van een doelpunt afhield. In de slotfase besliste Rick Degenaar het duel: 2-0.

Stroe bleef in eerste instantie in de race door een 4-2 zege op Lunteren. Ondermeer door twee treffers van Gerwin van Ruler. Alleen een grote overwinning op Otterlo zou voldoende zijn voor nog een avond zaalvoetbal. Maar net als de andere teams had het geen schijn van kans 6-0.

FC Jeugd werd ook afgedroogd door Otterlo: 8-1. Tegen de Boys waren de rollen net omgekeerd: 5-0. Regerend kampioen Edesche Boys had ook niets te zoeken tegen DTS en Otterlo. De cijfers van 5 nederlagen, en een doelsaldo van 1-25 was veelzeggend. Typerend was dat het ene doelpunt nog een eigen doelpunt was van DTS'er Erik ter Maat. Veelzeggend was ook de uitspraak van de toekijkende Joop Lourens: de wedstrijd tegen Otterlo duurde ruim negentien minuten te lang.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie