Plan voor ‘groene’ kartbaan Ede

11 januari 2012 om 00:00 Voorpagina

Initiatiefnemer is Edenaar Jeroen Kars. Hij wil de kartbaan realiseren in het pand aan de Galvanistraat, waar tot voor kort distributiebedrijf DPD gevestigd was. De hal van zo’n 10.000 vierkantenmeter moet vanaf deze zomer onderdak bieden aan een kartbaan van één kilometer lang. ,,Dat is één van de grotere in Nederland. Daarnaast worden we na de baan in Rucphen (Noord-Brabant) en op Texel de derde elektrische kartbaan van Nederland”, vertelt Kars vol enthousiasme.

Oud pand DPD aan Galvanistraat beoogde locatie EDE - Er zijn verregaande plannen voor een nieuwe, groene, kartbaan in Ede.

door Boy Imminck

Zijn initiatief kost in totaal zo’n 850.000 euro. ,,Dat is een hoop geld, daarvoor ben ik op zoek naar sponsors. Momenteel heb ik er al een paar, maar dat is bij lange na niet genoeg.” Buiten sponsorgeld verwacht Kars ook geld van de overheid. ,,Ik ben in gesprek over een zogenaamd ‘Green Deal’. Dat is een overeenkomst met de overheid voor bedrijven die investeren in groene initiatieven. De kartbaan moet op den duur zelfvoorzienend worden wat betreft energie”, vertelt hij. ,,Buiten dat we niet te maken hebben uit de uitstoot van CO2, de karts rijden elektrisch, willen we ook zonnepanelen op het dak plaatsen.”

Ondanks dat hij er de komende maanden volgens eigen zeggen ,,keihard aan moet werken” verwacht Kars de begroting voor de kartbaan rond de zomer sluitend te hebben. ,,Het aanleggen van de baan vergt niet al te veel tijd. In het najaar moet het eerste rondje gereden worden. Ik heb het concept laten doorrekenen en het is levensvatbaar.”

u Lees verder op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie