Grondprijzen 2,3 procent hoger

18 januari 2012 om 00:00 Voorpagina

De Edese gemeenteraad wacht nog steeds op de behandeling van de woonvisie. In december 2011 werd een motie over een ‘integrale bespreking van het gemeentelijk woon- en grondbeleid met ingang van 2012 en verder’ door de gemeenteraad met algemene stemmen aanvaard. De indieners van motie constateerden dat een strategische woonvisie voor de gemeente Ede nog ontbreekt en dat de noodzakelijke heroriëntatie op wonen en grond te weinig integraal gebeurt. Naar het lijkt komt dit in de maand juni 2012 in de raad aan de orde.

Gemeenteraad wacht nog steeds op woonvisie EDE - Burgemeester en wethouders van Ede stellen de gemeenteraad voor de grondprijzen in 2012 te verhogen met een percentage van 2,3 procent tot het moment van vaststelling van de nieuwe grondprijzenbrief.

De indexering van de grondprijzen is volgens wethouder Evert van Milligen een technisch verhaal. Als de gemeente dat niet doet voordat er een nieuwe woonvisie komt, kunnen de prijzen met ingang van 2012 niet verhoogd worden. Hij stelt voor om daarvoor het meest actuele CPI-cijfer voor 2011 van 2,3 procent te gebruiken.

Het is volgens het gemeentebestuur niet mogelijk voor alle denkbare locaties en bestemmingen eenduidig de grondwaarde aan te geven. Afwijkingen op de grondprijzenbrief worden getaxeerd door een onafhankelijke taxateur.

De ontwikkelingen in de markt met name ten aanzien van het commerciële vastgoed en de woningbouw hebben nadelige consequenties voor de gemeentelijke grondexploitaties.

Bij de opstelling van de grondnota 2012 moet blijken hoe groot de effecten zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie