Afbeelding
Jannis Lootens

Christelijke Hogeschool Ede start drie nieuwe zakelijke deeltijdstudies

26 maart 2018 om 12:28 Nieuws

EDE De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) start in september 2018 met de deeltijdopleidingen Communicatie, Human Resource Management (HRM) en Bedrijfskunde. De studies zijn flexibel;  deeltijdstudenten die kunnen aantonen dat ze bepaalde kennis al hebben opgedaan in de praktijk, kunnen de opleiding sneller doorlopen.

,,Deeltijdstudenten hebben vaak al een baan en willen zich verder ontwikkelen", zegt Karin van de Weerdhof, coördinator van de drie nieuwe deeltijdopleidingen op de CHE. "Voor hen zal deze vorm van studeren een uitkomst zijn. Je hoeft met deze variant namelijk niet twee keer per week naar de hogeschool, maar slechts zes keer per half jaar."

De nieuwe deeltijdbachelors bestaan uit acht modules van een half jaar. "Theoretisch gezien zou je dan in vier jaar je hbo-diploma halen, maar in de praktijk ben je waarschijnlijk sneller klaar", zegt Van de Weerdhof. Wanneer je kunt aantonen dat je bepaalde ervaringen al eerder hebt opgedaan, kun je modules overslaan of inkorten. "Op deze manier studeer je op maat. Iedere student krijgt een uniek studieprogramma."

,,Het is wel belangrijk dat de student een baan heeft binnen het vakgebied van de opleiding of daarnaar op zoek gaat. Je hoeft namelijk geen stage te lopen, maar je moet de studieopdrachten in de praktijk kunnen uitvoeren. Daar profiteer zowel de student als de werkgever van; de student levert direct betere beroepsproducten af en hoeft dat niet volledig in je eigen tijd te doen."

,,De deeltijdopleidingen zijn voornamelijk bedoeld voor mensen die al een aantal jaren werkervaring hebben en graag nog een overstap willen maken of een 'papiertje' willen halen", vertelt Van de Weerdhof. "Je ziet dat er in de praktijk steeds meer waarde wordt gehecht aan diploma's. Zeker nu de economie weer aantrekt, kunnen mensen gemakkelijk doorstromen. Maar daar is vaak wel een diploma voor nodig."

 De studiebelasting voor iedere opleiding komt neer op ongeveer anderhalve dag per week. Omdat je maar zes keer per half jaar naar de CHE komt, is meer zelfstudie en dus zelfdiscipline belangrijk. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Iedere student krijgt een eigen trajectbegeleider, die regelmatig langskomt op de werkplek, en vormt een community met andere studenten. Daarnaast wordt je ook vanuit je werkplek begeleidt door een praktijkbegeleider.

,,Behalve dat studeren op maat vrij uniek is in Nederland, kun je op de CHE ook rekenen op een professioneel leerklimaat en betrokkenheid van docenten die vanuit eigen identiteit écht iets toevoegen aan jouw ontwikkeling", zegt Van de Weerdhof. ,,Dat maakt het studeren aan de CHE inspirerend én haalbaar."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie