Doelpunten: Quirin Scheele 1-0; Robert Woudenberg 2-0.

25 januari 2012 om 00:00 Voetbal

Lang was het verschil tussen kampioenskandidaat VVOP en het onderin bivakkerende Otterlo niet te zien. Maar uiteindelijk moest de ploeg van trainer Fred van Zutphen toch genoegen nemen met een nederlaag. Het cruciale moment was een minuut of twintig na rust. De mee opgekomen Quirin Scheele zag tot zijn eigen verbazing zijn door de wind gedragen voorzet in de uiterste hoek belanden: 1-0. ,,Wat een mazzelploeg’’, riep trainer Fred van Zutphen luid en duidelijk. De frustratie van de Otterlose trainer was te begrijpen. Want juist vanaf de rust was Otterlo de beste ploeg. Laurens Foekens zag zijn inzet gestopt worden door oud ploeggenoot William Liefting. Er ging ook meer dreiging van de bezoekers uit. Daarna bleek ook de kwetsbaarheid van Otterlo. Waar de meeste ploegen de mouwen nog eens opstropen, was Otterlo van slag. Nog voordat Van Zutphen een extra aanvaller wilde brengen, was het 2-0. Daarmee werd de wedstrijd direct op slot gegooid. ,,Het is bekend dat wij zo’n ploeg hebben’’, weet Van Zutphen. ,,Maar het blijft heel zuur hier te verliezen. Het was niet nodig geweest.’’