Moeizame zege DTS Ede

25 januari 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Ali Alkan 1-0;Remco Speelziek 2-0.

DTS Ede heeft tegen hekkensluiter ESC de competitie in de eerste klasse D met een moeizame zege hervat. De bevrijdende 2-0 door een benutte strafschop van Remco Speelziek viel pas in blessure tijd. Een paar seconden eerder had het zomaar 1-1 kunnen staan. door Eip Janssen

,,Ja, dat was schrikken omdat de meeverdedigende Dave Magee dacht dat doelman Özkan Yilmaz de bal zou oppakken. Omdat beiden niets deden had Remco Timmer de bal voor het inleggen. Maar zijn schot werd geblokt. Uit de daarop volgende aanval werd Ali Alkan door doelman Koornberg gevloerd. De strafschop was wel aan mij besteed. Vijf keer mocht ik aanleggen en het was steeds raak”, glimlachte een opgeluchte aanvoerder Speelziek, die na afloop niet ontkende in de belangstelling van meerdere clubs te staan. ,,Maar voorlopig geef ik mijn beste krachten aan DTS. Of ik na dit seizoen wegga en waarheen is van latere zorg”, vulde Speelziek aan. DTS was op voorhand favoriet tegen de hekkensluiter. Maar slechts weinig spelers haalden hun normale niveau.

Aanjager

Alleen Martin Speelziek presteerde goed en groeide op het middenveld uit tot de aanjager. Hij stond ook aan de basis van de openingstreffer. ,,Ik vond ons niveau nog wel meevallen, maar het probleem was de eindpass. Die kwam niet altijd aan waardoor de opbouw werd verstoord. Er werden wel wat kansen gecreëerd, maar ook ESC kreeg mogelijkheden. Of we te aanvallend ingesteld waren? Nee, dat denk ik niet. De bedoeling was om met gelegenheidsback Mo Ajiach druk te zetten op de Elburger verdediging, die niet het beste deel van de ploeg is”, analyseerde Remco Speelziek.

Maar ook de DTS verdediging was de weg nog wel eens kwijt en had geluk dat de opgerukte verdediger Raoul Jessurun weigerde te profiteren. Maar na ruim een half uur viel de zo bevrijdende openingstreffer. Martin Speelziek werd aangespeeld en zag dat spits Ali Alkan in goede positie stond. Zijn voorzet was afgemeten en de wijze waarop Alkan scoorde was zo mogelijk nog mooier. De achterwaartse kopbal verdween onhoudbaar in de bovenhoek:1-0. Hét hoogtepunt van een kwalitatief arme wedstrijd. In het tweede bedrijf kwam ESC wat meer in spel voor. DTS leed veel balverlies en het tempo was te laag. ,,Dat kwam ook omdat ESC feller stoorde, dan wil je de bal in de ploeg houden en lijkt het trager”, wist Remco Speelziek. De beslissing had Ali Alkan op de schoen na een goede combinatie waarbij Johan Pater en Dave Magee (vertrekt naar topklasser JVC Cuijk, red.) betrokken waren, maar miste het geluk dat een goede spits soms nodig heeft. Ook invaller Joop de Vries faalde in kansrijke positie en wist Edese doel niet te vinden. ,,De wedstrijd kantelde weer in ons voordeel, zeker nadat Paul Frenken het middenveld kwam versterken. Tot de negentigste minuut hebben we verder niets weggegeven”, besloot Speelziek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie