Vijftiende Hent Uut 't Zaand damtoernooi geslaagd

22 januari 2012 om 00:00 Economie

WEKEROM - In de Wekeromse uitgaans gelegenheid cafébar Hent Uut 't Zaand werd zaterdag de vijftiende editie van het gelijknamige damtoernooi gehouden.

De damverenigingen De Kroonschijf en DES slaan al jaren met succes de handen ineen. Het gezelligheidstoernooi staat bij de dammers goed aangeschreven en dat bleek wel uit de opkomst. Liefst 56 dammers vonden de weg naar de speellocatie. De spelers waren verdeeld over acht groepen van zes spelers en een groep van acht dammers.

De organisatoren Jaap Heij en Geurt Hendriksen zetten voorafgaande aan de damsessie vier deelnemers in het zonnetje. Jan Lam, Roelof van Drenth, Johan Teunissen en Reinard van de Lagemaat sloegen geen editie over. De vier spelers kregen een lekker kaaspakket aangeboden waarmee hun dag al was geslaagd.

Maar de honger van de Ederveense dammer Reinard van de Lagemaat was daarmee nog niet gestild. Hij werd in de tweede klasse A winner met acht punten uit vijf wedstrijden.

Ook in de overige groepen was de spanning te snijden zonder dat de sportiviteit daaronder leed. In de hoofdklasse groep A liet Arjen Timmer (DES) zien dat hij op het hoogste niveau, landelijke ereklasse damt, door drie winstpartijen en twee remises de topgroep te winnen.

In de hoofdklasse groep B was Arwin Lammers (DES) de sterkste. Lammers wist gedurfd aanvallend spel zeven punten uit vijf wedstrijden bij elkaar te sprokkelen. Door deze successen wist DES in het damgeweld de nieuwe wisselbeker, geschonken door Richard van Buren, eigenaar van speellocatie Hent uut 't Zaand, te winnen.

De Lunterse favoriet behaalde 31 punten en bleef DCE uit Ederveen (27 punten) voor. Mede door de steun van een aantal sponsoren gingen alle deelnemers met een prijs, variërende van een vleespakket tot een doosje chocolade, en een prachtig notitieboekje naar huis. En dat met het gevoel dat het lustrum toernooi weer een geslaagde damdag was.

De prijswinnaars:

Hoofdklasse A: Arjen Timmer (DES Lunteren); Hoofdklasse B: Arwin Lammers (DES Lunteren); Eerste klasse A: Jan Bos (DES Lunteren); Eerste klasse B: Ad Vreeswijk (DVSB- Soest/Baarn); Eerste klasse C: Frans Elbertsen (De Kroonschijf Ede);Tweede klasse A: Reinard van de Lagemaat (DCE Ederveen); Tweede klasse B: Jan van de Koot (BDSV Barneveld); Tweede klasse C: Dennis Bos (DES Lunteren) en huisdammers Teus Moree (Ederveen).

Foto1: Winnaar Arjen Timmer wordt gehuldigd en mag de wisselbeker in ontvangst nemen

Foto 2: Geurt Hendriksen (re) en Jaap Heij (li) met de jubilarissen Johan Teunissen, Roelof van Drenth, Reinard van de Lagemaat en Jan Lam

Foto 3 : De dammers in volle concentratie tijdens geslaagd damtoernooi

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie