Edese vinding ‘WashPlate’ verovert Nederland

1 februari 2012 om 00:00 Ondernemend

De oplossing voor het vaatdoekjesprobleem bleek eenvoudig. Ze kunnen gewoon meegewassen worden in de vaatwasser. Die is namelijk ontworpen om bacteriën te doden. Bij de Edese uitvinding klemt het speciale doekje veilig en netjes om een slim bedachte houder, de WashPlate.

EDE - In het drukke leven schieten simpele zaken als ‘een vaatdoekje wisselen’ er soms bij in, of men wil liever geen aparte kookwas doen. Gevaarlijk natuurlijk, want je hoe krijg je het vaatdoekje dan dagelijks bacterievrij? Het Edese bedrijf Trint bedacht er een oplossing voor, de WashPlate.

Als je het vieze doekje weer om de WashPlate doet en in de vaatwasser terugzet, kom je de WashPlate dagelijks tegen en vergeet je deze dus niet. Begin vorig jaar werd de nieuwe uitvinding gelanceerd op de huishoudbeurs. Direct werd de WashPlate door de organisatie geselecteerd als één van de meest inventieve producten van de beurs. Daarna werd de vinding onder meer besproken bij het televisieprogramma ‘Koffietijd’ van RTL4. In korte tijd vonden vele duizenden WashPlate’s hun weg naar enthousiaste gebruikers in Nederland en zelfs daarbuiten. De WashPlate werd getest door een gebruikerspanel van Emile Bode. Hij schreef een positieve recensie in De Telegraaf. Daaropvolgend had de winkelketen Makro een actieweek met de uitvinding. Inmiddels heeft ook een leverancier ingekocht voor de Duitse markt.

Door de uitvinding komt het bedrijf Trint vaker in de belangstelling. Trint is een in Ede gevestigd bedrijf dat nieuwe ideeën en innovatieve producten ontwikkeld. Het bedrijfsdoel is onder meer om een gat in de markt te zien, een ‘brug’ te bedenken en om met een nieuwe en betere oplossing voor problemen te komen en te produceren. Voor het bedrijf dienen deze producten duurzaam te zijn, maar ook een toegevoegde waarde te hebben voor de huidige en toekomstige maatschappij. Het gebruik van duurzame energiebronnen en milieubesparende maatregelen staat hoog in vaandel. Het creëren van een idee is één, maar het realiseren van het daadwerkelijke idee tot een product is een tweede punt. Het vermarkten van het product is natuurlijk de laatste, maar ook de meest essentiële stap. Om dit te kunnen realiseren heeft Trint een netwerk van bedrijven die deze zaken onder beheer van het Edese bedrijf kunnen uitvoeren en realiseren.

Korting

De belangstelling voor deze handige en nuttige Edese vinding neemt steeds meer toe. Geïnteresseerden kunnen de WashPlate bestellen. Voor de lezers van Ede Stad geldt een lezerskorting. De WashPlate is voor 9,95 euro (inclusief verzendkosten) verkrijgbaar, normaal kost de uitvinding 14,95 euro. De Washplate is te bestellen via de website www.washplate.nl. Lezers van Ede Stad gebruiken de kortingscode Ede-Stad bij hun bestelling.

Trint International b.v.

Reimersbeek 1

6715 MC Ede

Tel. 06-15015988

www.trint-int.com

www.washplate.nl

Foto:

Ferry Ruijtenberg van het Edese bedrijf Trint met de Washplate.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie