Woningen De Valk

1 februari 2012 om 00:00 Regio

BENNEKOM - Er wordt een cantateconcert gehouden op zaterdag 4 februari in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat 45 in Bennekom. Het gaat om een dubbelconcert voor traverso en blokfluit. ,,Reine-Marie Verhagen heeft ons tijdens een eerder concert werkelijk versteld doen staan van haar prachtige spel en fantastische virtuositeit. In het stuk van Telemann zal zij samen met Wilbert Hazelzet (hoofdvakdocent aan het Haags conservatorium, heeft gespeeld bij Musica Antiqua Köln en is momenteel eerste fluitist in het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman) voor ons musiceren’’, aldus de organisator.

,,Daarna zal het koor een mooi en verstild stuk zingen: Abendlied van Rheinberger. En als cantate staat deze keer BWV 182: Himmelskönig, sei willkommen op het programma. Een stuk met veel werk voor het koor en ook de blokfluitiste is hier weer te horen.’’ De deuren gaan open om 15.45 , het concert begint om 16.15 en zal tot ongeveer 17.00 uur duren. De toegang is vrij. Voor meer informatie: www.alexanderconsort.nl .

WEKEROM - Het was een drukte van belang woensdagmiddag in dorpshuis de Kastanjehof in Wekerom. Het dorp krijgt er een aantal nieuwbouwwoningen bij, waarvoor de verkoop begon. Zowel omwonenden als potentiële kopers kwamen af op de informatieavond waarmee Bouwfonds ontwikkeling het startsein gaf voor de verkoop van de eerste woningen langs de Groote beek die door het dorp stroomt.

Het gaat om een twee-onder-een-kapwoning en 6 eengezinswoningen. Opvallend veel jonge mensen kwamen op de nieuwbouwwoningen af. ,,Het is goed dat er weer wat gebeurt in Wekerom en er ook voor de jeugd mooie woningen te koop zijn in ons dorp”, aldus misschien wel de best ingevoerde bewoonster van Wekerom, Jannie van den Broek, beheerder van het dorpshuis de Kastanjehof.

Ook het dorpshuis zal straks in een nieuw jasje worden gestoken in het nieuwe Kulturhus dat momenteel ook door Bouwfonds wordt ontwikkeld. De inschrijftermijn voor de woningen sluit op 6 februari, tot die tijd kan iedereen die interesse heeft zich inschrijven. Onder de inschrijvers zullen de opties op de woningen vervolgens verloot worden. Voor meer informatie kijkt u op www.bouwfonds.nl/wekerom .

DE VALK - Op de hoek van de Hoge Valkseweg en de Ganzekampweg in De Valk mogen acht woningen gebouwd worden. Het college gaf aan dat het in principe mee wil werken aan de bestemmingsplanwijziging.

Het plan bestaat uit twee vrijstaande woningen en zes twee onder één kappers Deze zes woningen zijn bedoeld voor doelgroepen als starters en senioren, in het goedkopere segment. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wensen vanuit het buurtschap zelf.

Het recht om deze woningen bij dit buurtschap te bouwen wordt ontleend aan de regeling omtrent functieverandering. Deze geeft aan dat wanneer minimaal duizend vierkante meter aan voormalige agrarische bedrijfsbebouwing wordt gesloopt, er een woning mag worden teruggebouwd. In principe gebeurt dit op het voormalige agrarische perceel zelf. Maar wanneer dit om milieutechnische of landschappelijke redenen niet op de locatie zelf kan, dan mag de woning worden gebouwd in een bestaand buurtschap. Bij het plan zijn dus ook vijf voormalige agrarische percelen betrokken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie