‘Onder de Leden’

1 februari 2012 om 00:00 Voetbal

Bij Otterlo denken ze er aan de site ‘weekendjeweg.nl’ te blokkeren. Want voor de zoveelste dit seizoen moest trainer Fred van Zutphen daardoor spelers missen. Dit keer waren Ivo Bakker en Eric Lagerweij daardoor niet van de partij.

Advendo speler Jarco van den Dikkenberg wilde blijkbaar solidair zijn met zijn broers Henry en Martijn. De laatste twee waren geschorst tegen DFS. Jarco liet afgelopen week bij zijn werkgever Ginaf Service een band op zijn voet stuiteren, waardoor er een kneuzing werd opgelopen. Helaas voor de spits was het geen lekke band vanuit Dakar. Ook hij moest dus toekijken. Om het familieverhaal helemaal compleet te maken ontbrak ook neef Marcel van Bruksvoort. Die was druk in zijn nieuwe huis en had geen tijd te voetballen.

Waar de ‘Van den Dikkenbergjes’ goed zijn voor diverse gele en rode kaarten, werd de honneurs overgenomen door Dick ten Ham. Die kreeg twee gele kaarten en kon vroegtijdig vertrekken.

Bij DES is het een ludieke traditie de scores op een school (krijt) bord te kalken. Dat ontlokte een speler de opmerking: ,,Het scorebord is net zo matig als het spel.” Waarop DES preses Jaap Heij adequaat reageerde: ,,Wie een sponsor weet voor een lichtkrant graag. Maar hier besteden we het geld liever aan eigen spelers in plaats van tijdelijke ‘ímmigranten’.

Bij damclub Orfam Telecom Twente speelde Jaap Goudt mee. In het dagelijks leven waarnemend burgemeester van Hof van Twente. ,,Is dat zo bijzonder? Jaap Heij is onze bekendste Edese Lunteraan. Officieus in de race om in de toekomst locoburgemeester van Lunteren te worden.”. Met die logica wisten de Twentse spelers geen raad. Wel met de schijven op het bord gezien de 7-13 winst.

Arie Rensen is niet alleen een goede verzorger bij Lunteren. Maar ook een man met oog voor zijn omgeving. Eenzaam en alleen zat op de tribune een persvertegenwoordiger. En die werd door Arie aangenaam verrast met een heerlijke kop koffie.

De toekomstige trainer Amir Hashemi werd ook op sportpark De Wormshoef gesignaleerd. ,,Die heeft ook bij ons gesolliciteerd”, wist een bestuurslid van Veensche Boys in de volle bestuurskamer te melden. ,,Daar krijg je een goede aan”, werd ongevraagd aangevuld. Waarom Veensche Boys dan niet voor Hashemi koos, bleef onduidelijk.

Niet overal waren de velden even goed. Maar bij Lunteren was, hoewel het veld niet in optimale conditie leek, geen twijfel mogelijk over het doorgaan. ,,Ik ben hier niet alleen bestuurslid technische zaken maar ook consul”, aldus Gert van Veller. ,,En heb gewoon uitgeslapen, omdat mocht het vanmiddag verkeerd uit pakken, het veld de komende maand gelegenheid krijgt zich te herstellen. De vorst en misschien wel een Elfstedentocht is in aantocht, als ik alle Lunterse weersdeskundigen, mag geloven.” Van Veller, zal na de letterlijk en figuurlijk stralende dag geen spijt hebben gehad van zijn besluit.”

Beloften Blauw Geel

Na een afwezigheid van twee seizoenen heeft de Technische Commissie van Blauw Geel ‘55 het onder 23-jaar team weer nieuw leven ingeblazen om de doorstroming vanuit de jeugdopleiding te vergemakkelijken.

Bert van Roekel, toekomstig assistent-trainer bij de hoofdmacht, zal met het beloften team een aantal wedstrijden spelen..Uitgangspunt is “de kloof” tussen de aanstormende jeugd en de gevestigde orde zo klein mogelijk te maken.

De eerste wedstrijd is 15 februari, op het eigen sportcomplex aanvang 19.45 uur, tegen Concordia uit Wehl.

Topscorerklassement

Zes van de twaalf Edese veldvoetbalverenigingen kwamen zaterdag in actie. In deze duels bleek dat de Edese clubs nog niet op scherp staan. Slechts zes keer werd gescoord, waarvan de helft voor rekening van Lunteren kwam. Het gevolg dus weinig wijzigingen in het Intersport Ede Stad Topscorerklassement. Van de top tien wist alleen Rick Degenaar te scoren. De winnaar van het vorige seizoen staat nu alleen tweede achter Martin Rozeboom. Met de benutte strafschop staat Harrold Niemeijer weer gelijk in de onderlinge competitie met Laurens Foekens.

Stand:

1.Martin Rozeboom (Ede/Victoria) 22,5.

2.Rick Degenaar (Lunteren) 22.

3.Rence van der Wal (Bennekom) 20.

4. Dave Magee (DTS Ede) en Jarco van den Dikkenberg (Advendo’57) 18.

6.Kevin Sissing (Bennekom) 17,5.

: Vervolg klassement op

www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie