Hardwerkend Lunteren wint

1 februari 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Dennis van de Bunt 1-0; Yasin Kurt 1-1; Wilfred Donkersteeg 2-1; Rick Degenaar 3-1.

LUNTEREN - De eerste thuiswedstrijd na de winterstop heeft Lunteren een belangrijke én verdiende 3-1 zege tegen het bezoekende Veensche Boys opgeleverd.

door Eip Janssen

Met als uitblinker op het middenveld de lang geblesseerd geweest zijnde Jeroen Gaasbeek. ,,Het was in mijn ogen een echte teamprestatie. Veensche Boys is geen slechte ploeg. Lunteren moest telkens bij de les blijven. Maar wij waren in de omschakeling uiterst effectief”, had Gaasbeek gezien.Trainer Peter van Eck had zijn pupillen goed geïnstrueerd. ,,Ik denk dat dit ongeveer de opstelling is die ik voor dit seizoen in mijn hoofd had. Daarin is Gaasbeek een uiterst belangrijke pion. Hij ziet het spelletje en kan dat binnen het team goed overbrengen. Maar deze wedstrijd heeft niemand verzaakt. Dat is de grootste winst”, meende Van Eck.In een kwalitatief misschien niet geweldige wedstrijd, maar de strijdlust vergoedde veel, was de openingsfase voor Lunteren. ,,Maar daar deden we te weinig mee”, oordeelde Gaasbeek. ,,Ons spitsen duo Rick Degenaar en Dennis van de Bunt werden te vaak met hoge ballen aangespeeld. Later werd dat minder. Je zag ze ook steeds gevaarlijker worden”, aldus Gaasbeek.

Lunteren kwam na een half uur spelen met de schrik vrij. Veensche Boys aanvoerder Jos Bouw kopte goed in maar doelman Raymon Blankestijn wiste met een reflex te redden. De daaruit volgende scrimmage werd met kunst en vliegwerk opgelost. ,,Dat was een kantelmoment. Hoewel wij meer balbezit hadden zag je een moment van verslapping. En dat kan tegen een ploeg als Veensche Boys funest zijn”, vervolgde Gaasbeek. Die zijn ploeg na een steekpass van Mark van de Weerd spits Dennis van de Bunt zag scoren: 1-0. Maar drie minuten later maakte Yasin Kurt met een schitterende boogbal gelijk: 1-1. ,,Een fikse domper en hij (Kurt, red.) zei eerlijk dat het een ‘lucky’ was. Kreeg de bal verkeerd op zijn schoen maar toch”, wist Gaasbeek te melden. In het tweede bedrijf was er lang sprake van een wapenstilstand. De koukleumende toeschouwer kreeg geen waar voor zijn geld. ,,Dat klopt. Je zag twee ploegen die geen doelpunt om de oren wilden krijgen. Maar in de omschakeling waren wij effectief. De wijze waarop de doelpunten vielen waren daar een mooi voorbeeld van”, meende uitblinker Jeroen Gaasbeek. Een snelle Lunteren counter leverde een corner op. Cornel van Eck speelde Rick Degenaar aan, die na een aantal goocheltrucs, Wilfred Donkersteeg bereikte. De Lunterse aanvoerder was alert: 2-1. ,,Hoewel Veensche Boys ging drukken, heeft de verdediging niets meer weggegeven”, besloot Gaasbeek. In de vierentachtigste minuut maakte topscorer Rick Degenaar aan alle Nijkerkerveense illusies een einde. Mark van de Weerd werd weggestuurd en leverde een loepzuivere voorzet af. Rick Degenaar, met een neusje voor doelpunten, tikte met een sliding, zijn elfde doelpunt van het seizoen de eindstand 3-1 binnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie