‘Landjepik’ Otterlo laait op

1 februari 2012 om 00:00 Voorpagina

Nu is de Boveneindseweg nog gesloten voor het autoverkeer, niet voor fietsers en wandelaars. Het plan om het Otterlose bos te sluiten stuit op groot verzet in Otterlo.

Hoge Veluwe doof voor dorpswens OTTERLO - Het nationale park De Hoge Veluwe vraagt de Edese gemeenteraad de Boveneindseweg aan de openbaarheid te ontrekken. Zo wil zij het Otterlose Bos aan het nationale park toevoegen, tegen de wens van veel dorpsbewoners in.

Handtekeningen

Op initiatief van het bestuur van Otterlo’s Belang zijn er in het dorp 1.500 handtekeningen opgehaald van Otterloërs die tegen de sluiting van het bos. Voor de De Hoge Veluwe is dat geen aanleiding om te stoppen met de plannen. In een brief aan de gemeenteraad zegt De Hoge Veluwe dat er dringende redenen zijn om de Boveneindseweg aan het openbaar verkeer te onttrekken.

Gratis jaarkaart

,,We begrijpen de vrees van Otterlo’s Belang dat de wandelmogelijkheden worden beperkt. Daarom willen we zoveel mogelijk aan de inwoners van Otterlo tegemoet komen.’’De Hoge Veluwe overweegt aan de Otterloërs - na afsluiting van de Boveneindseweg - bij wijze van overgangsregeling in 2013 een gratis jaarkaart voor het park te verstrekken. Fred Bruil, secretaris van Otterlo’s Belang zegt onaangenaam verrast te zijn door de brief van De Hoge Veluwe, een lijvig stuk van 114 pagina’s. ,,Tegenstrijdigheden in de argumentatie vallen mij op’’, aldus Bruil.

u vervolg op pagina 3

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie