Supervlaai viert lustrum met actie

8 februari 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Bijna een jaar geleden zijn we ook begonnen met slagroomtaarten, bosse bollen - en klein gebak. Daar bleek vraag naar en om aan die vraag te kunnen voldoen hebben dat opgepakt. Alles hier is dagvers, in de nacht worden de vlaaien afgeleverd. De chauffeur heeft de sleutel om de vlaaien in de koeling te zetten. Wij moeten voor 13.00 uur de bestelling opgeven die dan ‘s nachts worden bezorgd, alles heerlijk vers. Wat betreft het huidige assortiment aan vlaaien zitten we wel aan de top, soms wordt er wel eens van vlaai gewisseld maar dat heeft dan te maken met de verkoop. Ik heb vijftien jaar op alle afdelingen in een slachterij gewerkt en had dat na vijftien jaar wel gezien en ben gaan werken als boekhouder bij een uitzendbureau’’, aldus Hans Gerritsen.

‘Bezoekers kunnen voor de deur gratis parkeren’ EDE - Hans - en Cobie Gerritsen, bijgestaan door Annet, startten vijf jaar geleden met een winkel in Limburgse vlaaien onder de naam Supervlaai. Begonnen werd met een vijftigtal verschillende soorten, op dit moment zijn er naast dit aantal nog een dertigtal themavlaaien bijgekomen, zoals voor Moeder - en Vaderdag, Pasen, Kerst et cetera.

,,Op een gegeven moment zei ik tegen Cobie ‘nu moet het maar eens gebeuren om op eigen benen te gaan staan als zelfstandig ondernemer’. Mijn vrouw Cobie kwam uit de horeca en dus gingen we op zoek naar iets wat je samen leuk vindt. Met vlaaien en een koffiecorner dachten we een mooie combinatie te hebben. In de praktijk is dit zeker gebleken. We hebben beiden veel plezier in de winkel. De contacten met de klanten zijn altijd heel gezellig. Ik zeg altijd ‘wie hier komt heeft iets te vieren’. Ze komen voor iets lekkers en zijn altijd in een goed humeur.”

,,Rond de zomer, vanaf half maart tot half oktober, verkopen we Italiaans ijs in 25 soorten. Dat wordt dagelijks vers bereid in de ijssalon in Veenendaal. We verhuren dan ook een ijskar. Daar wordt veel gebruik van gemaakt voor bruiloften, buurtbarbecues, kinderfeestjes, restaurants - en bedrijfsfeesten. Voor ons een leuke aanvulling op het geheel en het is iets heel anders.”

,,Dit publiek is ook jeugdiger dan het vlaaigedeelte. Sinds enige tijd hebben we ook belegde broodjes, die ook als lunch bij bedrijven worden bezorgd. Dat zit nog wel in de opbouwfase, maar loopt al aardig. Er wordt de hele dag door gebeld om broodjes te bezorgen, net als de vlaaien. Wat betreft ons eerste lustrum hebben we een actie van 9 tot en met 11 februari. Deze actie houdt in een drietal soorten vlaaien voor acht personen voor slechts 5 euro per stuk. Deze drie soorten vlaaien zijn appel/citroen, boerenkersen - en Zwitserse roomvlaai. Wij zijn dagelijks vanaf 07.00 uur geopend, in de winter tot 17.00 uur en in de zomer tot 20.00 uur. Met mooi weer in de zomer zijn we ook op zondag geopend. Betreft het een hele vlaai, dan wordt deze gratis bezorgd, maar gasten kunnen hier gratis parkeren voor de deur. Dat is zeer belangrijk, men hoeft niet te lopen met één of meerdere vlaaien’’, besluiten Hans en Cobie Gerritsen.

Supervlaai Ede

Parkweg 97, Ede

Telefoon: 0318-645555

www.supervlaai.nl

Foto:

Hans en Cobie Gerritsen: ,,De contacten met onze klanten zijn altijd heel gezellig.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie