Edenaar Nick Valkenburg begint eigen klusbedrijf

15 februari 2012 om 00:00 Ondernemend

Momenteel Valkenburg werkzaamheden uit voor metselbedrijf Mido uit Lunteren. De opdracht omvat enkele appartementen. Voor Valkenburg als zelfstandig ondernemer van start ging, was hij werkzaam bij het Edese bedrijf Kelderman Bouw. ,,Met wederzijds goedkeuring ben ik daar weggegaan en voor mijzelf begonnen. Ik liep al jaren met de gedachte om ooit eens op eigen benen te gaan staan”, zegt de ondernemer. ,,Op twee januari van dit jaar deed de kans zich voor om een klusbedrijf te beginnen. Die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen. Met een klusbedrijf moet je wel veel kennis van zaken hebben omdat er allerhande werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.”

EDE - Als zzp’er heeft Nick Valkenburg uit Ede niet te klagen over opdrachten die hij momenteel moet uitvoeren.

Die werkzaamheden bestaan volgens Valkenburg onder meer uit metselwerk. Maar ook lijn - en tegelwerk in al zijn facetten zoals een douche, kamer en keuken tegelwerk. ,,Ik heb een opleiding gevolgd als allround metselaar en bij Kelderman volgde ik diverse cursussen om van de nieuwste technieken op de hoogte te blijven. In de toekomst zal ik zeker aanvullende cursussen blijven volgen om goed op de hoogte te blijven.”

Vrijheid

Valkenburg houdt als zelfstandige van veel vrijheid. ,,Dat is ook het mooie aan mijn vak. Je hebt veel vrijheid als je buitenwerk doet. Het mooie is ook dat, wanneer je langs een oude klus komt, kunt zeggen ‘dat heb ik gemaakt’. De omgeving van de Concordiamolen aan de Molenstraat heb ik gerestaureerd met metselwerk, net als de maalderij en dierenarts bij de molen”, zegt de Edenaar trots. ,,Ik ga altijd eerst met de opdrachtgever om tafel zitten om de bedoelingen en kosten helder te krijgen. Als dit bekend is, maak ik een offerte en wordt deze goedgekeurd dan maken we een afspraak voor de start van het project. Zijn er werkzaamheden bij die ik niet zelf kan uitvoeren, dan huur ik een zzp’er in die dit wel kan.”

Totaalpakket

De kracht van zijn onderneming zit volgens Valkenburg in het totale pakket. ,,Bij mij kan men alles onder één dak brengen, dit leidt tot gemak voor opdrachtgever. Tegenwoordig wil men het liefst alle werkzaamheden door één bedrijf laten uitvoeren. Mijn werkterrein beslaat midden-Nederland, indien nodig ook daarbuiten. Zo heb ik al gewerkt in Den Haag. Dat was dan wel bij familie, maar je weet maar nooit hoe eventuele reclame nog meer werkzaamheden oplevert. Ik laat mezelf ook regelmatig inhuren door grote opdrachtgevers. In overleg worden de werkzaamheden en het financiële gedeelte doorgenomen. Voor grote bouwondernemers is het interessant om werk aan zzp’ers uit te besteden, zij hebben geen probleem om goed personeel aan te trekken. Wat betreft de toekomst hoop ik mij meer te kunnen richten op de particuliere markt. Daar heb je meer afwisselende werkzaamheden en persoonlijke contacten”, besluit de enthousiaste jonge ondernemer.

NSV Bouw

Notaris van Puttenstraat 20, Ede

Tel: 06-52554605

www.nsvbouw.nl

Foto:

Nick Valkenburg is vanaf begin dit jaar zelfstandig ondernemer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie