‘It giet oan’ in Otterlo met schaatswedstrijd

15 februari 2012 om 00:00 Regio

Tevens mochten de leerlingen van groep 3 en 4 vrij schaatsen. Zij werden onder meer vermaakt door Bram de Bever die aanwezig was namens Droompark de Zanding. Zij stelden het prachtige terrein en de vijvers beschikbaar voor de schaatswedstrijden en verwenden de kinderen ook nog eens met een heerlijke kop warme chocolademelk. Namens de ouderraad werd er een plak ontbijtkoek aangeboden.

Scholieren leven zich uit op ijs DroomParken OTTERLO - ,,It Giet oan’’ in Otterlo! Wat in Friesland niet lukt, kan in Otterlo wel. Mede dankzij de inspanningen van de vrijwilligers van IJsclub de Zanding konden de leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van de Ericaschool de strijd aanbinden op het ijs.

Winnaars

Met name voor de kinderen van groep 8 was het een ware ontlading na drie dagen cito-toets. Zij gingen fanatiek van start en gingen helemaal los om een plaatsje in de finale te bemachtigen. Ondanks dat er hier en daar letterlijk een fikse buil werd gevallen werd er tijdens de voorrondes al gauw onderscheid gemaakt. Otterlo heeft al aardig wat aanstormend talent! Dit leidde tot een aantal spannende finales. Tot slot kwam loco-burgemeester Evert van Milligen nog langs om de winnaars te feliciteren.

Terug op school werden herinneringsvaantjes uitgedeeld, die beschikbaar zijn gesteld door Droompark de Zanding en de IJsclub. Bij de jongens van groep vijf werd Bram van Lambalgen eerste. Bij de meisjes was dat Anouska Ploeg. Het goud voor de schaatsers van groep zes was bij de jongens voor Gijs Donkersteeg, bij de meisjes voor Britt van Middendorp.

De winnaars waren in groep 7: Sven Staal bij de jongens en Luna van Laar bij de meisjes. Bij de wedstrijden tussen leerlingen in groep 8 trokken Thijs van de Pol en Julia Versteeg aan het langste eind. Zij kwamen in de kortste tijd over de finish en pakten zodoende het goud.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie