Safari over landschap Nationaal Park De Hoge Veluwe

15 februari 2012 om 00:00 Regio

Een reis door de rijke cultuurhistorie van de Hoge Veluwe. Tijdens de safari vertelt de boswachter over hoe de landschappen van De Hoge Veluwe mede werden gevormd door menselijke ingrijpen.

HOENDERLOO - In het Nationale Park De Hoge Veluwe is vrijdag 17 februari een speciale safari. Onder leiding van de boswachter gaan deelnemers op pad langs verschillende cultuurhistorische elementen in het Park.

Deelnemers krijgen diverse cultuurhistorische elementen in het Park te zien, zoals oude landbouwontginningen, maar ook eikenbossen waarvan het ontstaan nauw samenhangt met de leerindustrie.

Indrukwekkende natuur

De indrukwekkende safari voert deelnemers ook langs de fundamenten van een museum dat nooit is voltooid.

Natuurlijk is er onderweg ook aandacht voor andere elementen van de indrukkwekkende natuur van het Park en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje onderweg.

De safari is op vrijdag 17 februari van 13.30 tot 17.30 uur. Deelname is alleen mogelijk na reservering, maar wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemen aan de safari kost 42 euro per persoon. Dit bedrag is exclusief de entree tot het Nationaal Park.

Winter in het Park

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is elke dag anders. Het Park heeft 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. In de winter is het zeker de moeite waard om het Park te bezoeken. De kale bomen en de rust zorgen voor een prachtig plaatje en er worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

u Meer informatie over het park en zijn activiteiten is te vinden op www.hogeveluwe.nl. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dagelijks geopend, dus ook in de voorjaarsvakantie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie