Korfballers DVO nu écht in gevarenzone

29 februari 2012 om 00:00 Sport

Ondertussen is duidelijk dat het gapende gat dat de blessure van international Jos Roseboom gelaten heeft, niet door één spits opgevangen kan worden. Na Steven Landman leek het Arjen van Egdom te zijn, maar nu startte de 19-jarige Marijn van den Goorbergh in de basis. ,,We bekijken het per wedstrijd,” verklaarde coach Jacko Vermeer. ,,Koog Zaandijk bezit veel individuele kwaliteit en één op één verdedigen is niet Arjen zijn sterkste punt. Marijn is in vorm en heeft het vandaag zowel aanvallend als verdedigend hartstikke goed gedaan,” vond Vermeer.

EDE - De korfballers van DVO werden zaterdag voorbij gestreefd door de opmars van Nic. en belandden op de negende plek in de Korfbal League. Het is voor het eerst dit seizoen dat de Bennekommers in de gevarenzone zitten. Een kwartier verslapping zorgde ervoor dat ook titelfavoriet Koog Zaandijk te sterk was voor de Bennekommers: het duel in Bennekom eindigde in 23-26.

Internationals

De korfballers uit Koog aan de Zaan vormen met veruit de meeste internationals in de gelederen de absolute titelfavoriet. Maar de blauwgelen verkeren in onrustig vaarwater. Misschien is dat waar DVO in de beginfase van profiteerde. Het initiatief kwam toen van de thuisploeg en de groenwitten kwamen op 5-3 voor. Maar in het opvolgende kwartier werd het duel volledig uit handen gegeven. De Bennekommers scoorden een kwartier lang niet, en Koog Zaandijk acht keer: 5-12. Bij 9-15 ging de rust in.

Vermeer: ,,Aanvallend lieten we het liggen. Er moest even een knop omgezet worden. Met name de dames waren toch wel enigszins geïntimideerd door die internationals, hen heb ik verteld dat het ook maar gewoon dames zijn.”

Feller

Blijkbaar hielp dat, want de dames kwamen een stuk feller uit de kleedkamer.

DVO kroop zachtjesaan weer dichterbij en verkleinde de marge zelfs verschillende keren tot twee punten. Uiteindelijk waren de individuele kwaliteiten van de tegenstander op cruciale momenten toch doorslaggevend.

De enige international van DVO werd natuurlijk gemist. Enkele harten gingen hoopvol kloppen toen Jos Roseboom sinds lange tijd weer in trainingspak verscheen en mee inschoot, maar van spelen kwam het nog niet. Vermeer wil nog niet uitspreken of er een kans is dat hij volgende week tijdens de uitwedstrijd mee zal doen.

,,Het gaat de goede kant op, en we gaan het rustig bekijken,” is het enige dat hij kwijt wil.

PKC

Zaterdag staat PKC op het program. Het feit dat de nummer drie afgelopen weekend met slechts één punt van de nummer laatst won, stemt de Edese trainer optimistisch: ,,Misschien valt er wat te halen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie