Fortissimo

29 februari 2012 om 00:00 Sport

De KNVB district Oost heeft bekend gemaakt, dat de poule indeling voor DTS Ede, dat aan de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse gaat deelnemen, is gewijzigd. In plaats van de tweede periode kampioen eerste E is nu de derde periode kampioen eerste klasse E de tegenstander. Het programma dat op Hemelvaartsdag (17 mei) begint is:

17/5: Derde periode kampioen eerste klasse E - DTS Ede

Daarna volgt :

Indien DTS gelijk speelt of wint:

19/5 : Herkanser (nr 12) hoofdklasse C - derde periode kampioen 1E

Verliest DTS Ede dan wordt gespeeld:

19/5: DTS Ede - Herkanser hoofdklasse C

De nacompetitie wordt afgesloten met de resterende wedstrijd.

De winnaar van de halve competitie promoveert naar de hoofdklasse.

Bennekom heeft haar eerst aanwinst voor het volgend seizoen binnen. Roël Fernand (29), woonachtig in Arnhem, komt over van zondag topklasser Lienden.

,,Roël is een rechter of linkeraanvaller, met een meer dan uitstekende individuele actie’’, weet Wilco Franken. ,,Met zijn snelheid haalt hij ook vaak de achterlijn. Zo’n speler zit er nog niet in onze selectie. Hij is ook basisspeler in Lienden, en speelde in het verleden voor onder meer De Treffers en betaald voetbal bij Top Oss. Wij zijn dan ook enorm blij met hem’’, besluit het bestuurslid technische zaken.

Johan Pater was tegen Be Quick’28 een opvallende afwezige. ,,Johan maakt geen deel meer uit van de A-selectie. Speltechnisch lopen de meningen, over de rol die hij in het eerste elftal moet vervullen, ver uiteen. Pater kan niet voldoen aan de wensen die de technische staf stelt”, meent DTS Ede trainer Eric Speelziek, die nadrukkelijk aangeeft dat er op het persoonlijk vlak geen breuk is ontstaan.

,,Donderdagavond (23/2) hebben we gesproken en elkaars standpunt gerespecteerd. Maar een elftal met Mike Peters en Johan Pater vraagt een aanpassing. Daarover had Johan een andere mening. Dat mag, maar nadat we het lang hebben aangekeken, leek ons het het beste de knoop door te hakken. Ik hoop dat hij zijn capaciteiten, want die zijn wel degelijk aanwezig, in het tweede elftal wil delen met een relatief jonge groep. Johan Pater heeft aangegeven daar enige bedenktijd voor nodig te hebben”, aldus Eric Speelziek. Johan Pater, die vele clubs heeft gehad, waaronder PSV, FC Eindhoven, FC Volendam, Go Ahead Eagles, AGOVV Apeldoorn en Stormvogels Telstar, kwam twee seizoenen geleden over van IJsselmeervogels. Johan Pater was onbereikbaar voor een toelichting.

Op maandag 9 april (tweede paasdag) wordt op sportpark Hoekelumse Eng voor de vierde keer het Stargroup E1 toernooi gehouden. Naast enkele BVO’s heeft de club ook dit jaar veel top amateurverenigingen zover weten te krijgen dat ze op het toernooi willen acteren. De clubs komen van heinde en verre. Naast de organiserende vereniging zijn onder meer SDVB, Sparta Rotterdam, FC Almere City, Lunteren, Heerenveen en Feyenoord aanwezig.

u Meer Edes voetbalnieuws op

www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie