Mannen Polar Bears houden aansluiting met top

29 februari 2012 om 00:00 Sport

EDE - Na een uiterst pijnlijke nederlaag de week ervoor, deden de mannen van Polar Bears dit weekend precies wat ze moesten doen: vier punten pakken. Zaterdag bleek PSV geen partij in zwembad De Peppel: 16-4, en op zondag werd ZPB met 15-10 verdienstelijk verslagen. De vrouwen van de Edese waterpoloclub rolden PSV zaterdag met het grootste gemak op. Het thuisduel eindigde in maar liefst 24-2. De equipe van Gerrit-Jan Schothans pakte met deze overwinning de koppositie.

Het mannenteam van John Scherrenburg ging zaterdag tegen hun Eindhovense opponent nog niet helemaal goed uit de startblokken: de eerste periode eindigde in 2-2. Maar daarna werden de bezoekers vrij snel afgepoeierd en met lege handen naar huis gestuurd. Zondag wachtte de Edese waterpoloërs een spannender duel. ZPB mag dan wel op de achtste plek staan, maar het is een groot en fysiek team dat niet onderschat moet worden.

Verontwaardiging

Dat bleek in de eerste periode: ZPB gaf verdedigend heel veel druk, en aan de andere kant leverde Polar Bears de ene na de andere bal in. Dit leidde tot verontwaardiging op de tribune, de angst voor een scenario als tegen MNC Dordrecht de week ervoor leefde nog. De scherpte kwam in het spel van de ‘beren’, en in het tweede part begon het stuivertje wisselen. Het scoringspercentage lag hoog, bijna elke aanval leidde aan beide kanten tot een doelpunt. Maar aan het einde van de partij vergrootte Tom van Oost met twee goals op rij de marge. Dit bleek het breekpunt. ZPB taaide af, Polar Bears speelde sneller, gehaaider.

Twaalf doelpunten

Van Oost was dit weekend goed voor maar liefst twaalf doelpunten: in elk duel zes. ,,Dat heb je wel eens,” vond hij droogjes.

De speler was content met de overwinning: ,,De afgelopen weken spelen we niet zo goed, dus ik ben er wel blij mee. De mannen van ZPB zijn bijna allemaal sterk en stevig, en wij zijn juist niet de grootste dus ik was wel bang dat we het moeilijk zouden krijgen. Maar we hebben de hele wedstrijd voor gestaan en als wij er vijftien maken kunnen we van iedereen winnen.”

Vrouwen

Het duel van de vrouwen op de zaterdagavond is eerder een slachting dan een duel te noemen. In de eerste twee periodes scoorden de vrouwen van PSV niet eens, dus halverwege was het 12-0.

Na de pauze zetten de berinnen het scoringstempo in dezelfde mate voort, twee slippertjes daar gelaten. Opvallend is dat Merel de Jong (foto archief), een jonge speelster die we dit seizoen nog niet veel gezien hebben, de scoringslijst aanvoert met wel zeven treffers. Coach Gerrit-Jan Schothans vond het ,,geen wedstrijd te noemen. PSV is hoofdklasse onwaardig.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie