Eric van Eldik

29 februari 2012 om 00:00 Voetbal

De VV Harskamp zet 29 februari 2012 luister bij. ,,Deze dag komt niet zo vaak voor. Een mooie geste van onze sponsoren om alle teams in het nieuw te steken. Ik hoop niet dat we weer vier jaar moeten wachten. 29 februari 2016 is met de intensiteit waarmee de spullen worden gebruikt en de daarbij behorende was middelen wel erg lang”, zegt een speler.

Het programmaboekje bij Harskamp zorgde voor enige hilariteit. ,,Is er een team uit de competitie gehaald? Ik zie nog maar elf clubs op de ranglijst staan? Vragen alom bij het bulletin De Aftrap. Maar nog voor de aftrap werd het raadsel opgelost. De Kieviten ontbrak als hekkensluiter. Dat Harskamp moeite met die ploeg heeft is bekend, maar om ze nu al uit de stand te verwijderen, gaat wel erg ver. ,,Gelukkig kunnen ze niet degraderen uit de vierde klasse”, grapte de maker beschaamd.

Scheidsrechter Meggie Rutten was voor de topper in de vierde klasse tussen Harskamp en SEH een bezorgd man. Hij instrueerde de pupil van de week nauwgezet. En sprak de legendarische woorden: ,,Wel scoren anders dan laat ik je de aftrap overdoen.” Felicia Borgers keek hem verbaasd aan. ,,Natuurlijk, ik moet toch het goede voorbeeld geven”, zei ze zelfverzekerd. En dat klopte, want goed voorbeeld doet volgen. Nadat Felicia scoorde, wist het eerste elftal zelfs twee keer het net te vinden.

Het gebeurt niet vaak dat winnende trainers afgeven op de scheidsrechter. Peter van Eck deed dat wel op arbiter Marcel Poll uit Apeldoorn. ,,Dat leek nergens op. Volgens mij is hij met de bus van ‘t Harde meegekomen.’’

Edesche Boys doelman Ricardo van de Kraats heeft besloten komend seizoen voor het op zaterdagmiddag spelende Blauw Geel ‘55 uit te komen. De keeper stopte december 2011 na een conflict met trainer Mart Gerrist bij de Boys. De overstap van Van de Kraats kent enige voordelen: Hij kan de weg naar sportpark Peppelensteeg blindelings vinden. Daarnaast kan hij zijn grote liefde ‘Feyenoord’ vaker bezoeken.

Kemal Kandemir is weer terug bij de eerste selectie van Fortissimo. ,,De groep heeft het geaccepteerd dat hij een tweede kans krijgt’’, zegt trainer Marco Rou. ,,Wie ben ik dan om daar niet mee akkoord te gaan. Kemal zal zich eerst wel in het tweede elftal moeten bewijzen.’’

Keeperstrainer Eric van Eldik stopt na dit seizoen bij het Maurikse MEC ‘07. ,,Dit besluit is om persoonlijke redenen genomen”, zegt Van Eldik, die eerder keeperstrainer was bij onder meer Ede/Victoria en FC Jeugd. ,,Ik wil graag terug naar het Edese voetbalwereldje. Clubs met belangstelling mogen bellen”, aldus Eric.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie