Bennekom weet weer wat winnen is

29 februari 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Mamoudou Kaba 1-0; Marley Hasselbaink 1-1; Marco van Rooijen 2-1; Clint van der Wal 3-1.

BENNEKOM - De laatste overwinning dateerde al weer van 12 november. Toen werd Volendam in het vissersdorp met 1-4 verslagen. Tegen Zwaluwen’30 konden de Bennekommers eindelijk weer eens een driepunter bijschrijven: 3-1.

,,Het was inderdaad heel lang geleden’’, reageerde Marco van Rooijen. De als tweede spits spelende Van Rooijen had zijn ploeg al vroeg op voorsprong zien komen. Een corner van Luciën Dorst kwam uiteindelijk voor de voeten van Mamoudou Kaba terecht, die onberispelijk uithaalde: 1-0.

,,We speelden de eerste 25 minuten goed tot heel goed voetbal. We kwamen terecht op 1-0. Hadden eigenlijk er nog één moeten maken.’’ Kevin Sissing (3x), Rogier Wissink en Roel Kamphorst waren daar dicht bij. Gaandeweg de eerste helft nam de laagvlieger uit Hoorn het initiatief over. Wouter van de Herik glipte tussen twee Bennekommers door. De voorzet werd niet goed door Sjoerd Rensen beoordeeld. De inzet van Marley Hasselbaink werd door de doelman nog wel gekeerd. Maar de volgens de assistent scheidsrechter was dat achter de lijn.

,,We zakten inderdaad weg. Hadden het geluk dat het niet 1-2 werd’’, had Van Rooijen gezien. Doelman Rensen herstelde zijn fout bij een boogbal van Rivelino Grauwde.

Direct na de thee kwam de thuisploeg op voorsprong. ,,Ik maakte gebruik van de ruimte. De lange bal van Geert van der Heiden was perfect. Ik controleerde de bal met mijn borst en kon de bal binnen tikken. Een mooie opsteker voor ons’’, genoot Van Rooijen nog na.

Bennekom had de wedstrijd onder controle. Zonder echt grote kansen weg te geven, bleef Grauwde wel dreigend. De opluchting was groot toen invaller Clint van der Wal een kwartier voor tijd de wedstrijd besliste: 3-1. ,,Omdat Zwaluwen steeds meer risico’s nam, koos ik de ruimte aan de zijkant. Ik baalde dat Clint mijn voorzet tegen de keeper kopte. Terwijl ik de andere kant opkeek, bleek hij uit de rebound toch te hebben gescoord.’’ Bas Cisse en trainer Mohad Zaoudi kregen namens de bezoekers in de slotseconden nog een rode kaart.

Een hoofdrol dus voor Marco van Rooijen, die tot dusverre vooral als linksback speelde. ,,In het verleden heb ik bij DOVO ook voorin gespeeld. Dat wist de trainer. Omdat Rence van der Wal niet fit is, hebben we de laatste weken geoefend met mij als tweede aanvaller. Ook al omdat Guido van Rijn het goed doet op mijn positie.’’ Wat als Rence van der Wal weer beschikbaar is? ,, Ik denk dat ik mijn kans nu heb gepakt. Ik moet ook zeggen dat ik het liefste een aanvallende rol vervul. Rence zal zich dus terug moeten vechten in het elftal.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie