Doelpunten: Teun Loman 1-0, 2-0; Rudy Möller 2-1; Teun Loman 3-1, 4-1; Rudy Möller 4-2; Kevin Esselink 5-2.

29 februari 2012 om 00:00 Voetbal

,,Bij een 5-2 nederlaag klinkt het misschien raar. Maar ik denk dat Edesche Boys zich tegen het hooggeklasseerde Socii van haar goede kant heeft laten zien. We hebben goed gespeeld. Het mankement was dat we te gemakkelijk de doelpunten weg gaven’’, had trainer Mart Gerrist gezien.

,,Na de rumoerige winterstop was ik samen met Adil Larech benieuwd hoe we er zouden voorstaan. Ik denk dat we met het spel zeker verder kunnen. Buiten het goede voetbal, was er ook beleving en discipline. Het is alleen jammer dat het geen punten oplevert.’’

,,De eerste helft waren wij beter’’, vond Gerrist. ,,Alleen waar wij twee kansen missen, scoren zij net voor de rust de 1-0. In mijn ogen ook nog eens een buitenspeldoelpunt. Daarna waren wij zeker nog gelijkwaardig. Zij zijn net iets slimmer en komen na een uur op 2-0.’’

Via Rudy Möller, die na een overtreding op hemzelf een strafschop benutte, kwam de Boys terug tot 2-1. Twee verdedigingsfouten zorgden er voor dat de Edese hoop op een stunt verdween. Via weer Möller werd het nog 4-2. In extra tijd bepaalde Socii de eindstand op 5-2.